Lagbanner
James Ward-Prowse klar för West Ham

James Ward-Prowse klar för West Ham

Idag blev det till slut klart med övergången för James Ward-Prowse till West Ham.

James Ward-Prowse (JWP) har skrivit kontrakt med West Ham fram till sommaren 2027. Den förmodade summan man köpte honom för sägs ligga på £27 miljoner + £3 miljoner i tillägg som Southampton får för honom. Det ryktades om JWP till West Ham redan tidigt i sommar. Det som är hans största igenkänningsmärke är hans magnifika frisparksmål. Så det får vi hoppas på att vi kan räkna in ett antal sådana för honom i West Ham. Tröjnummer 7 kommer att finnas på hans rygg.

Southampton är den enda klubb som 28 årige mittfältaren JWP spelat för tidigare. Han har funnits i deras led sedan 2011 och fram till nu. Det har blivit hela 344 matcher och 49 mål för honom i Saints. JWP har även elva landskamper för England och två mål på sitt konto.

JWP säger själv att han är jätteglad över att ha skrivit på för West Ham. Jag ser verkligen fram emot att spela för klubben. Om man tittat på West Ham från utsidan så har man kunnat konstatera att West Ham är en klubb som vuxit och som fortsätter att växa. Att klubben dessutom vann Europa Conference League gör att det är ett momentum som jag gärna är med i. Det känns som att jag kommer att passa in bra i West Ham och jag kommer att ge mitt allt säger JWP.

West Hams manager David Moyes säger att jag är jättenöjd över att vi kunnat värva JWP. Han är en spelare med stor kvalitet och erfarenhet. Han har även stora ledaregenskaper och kommer att bli en stark röst i vår trupp.

Som supporter är jag väldigt nöjd över att JWP nu är en West Ham spelare. Många gånger man varit lite avundsjuk på Southampton som haft en sån fin frisparksspecialist. Vår hörnor framöver kommer att bli än giftigare från JWP. Han verkar också vara en spelare som ger allt och kämpar och som inte duckar för utmaningar, vilket det säkert kommer att bli i vår kommande säsong då vi än en gång står inför en stor truppförändring.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-james-ward-prowse 
https://www.whufc.com/news/far-more-just-dead-ball-specialist-james-ward-prowse-analysed 
https://www.whufc.com/news/seven-things-you-need-know-about-james-ward-prowse 
https://www.whufc.com/news/behind-scenes-james-ward-prowses-first-day-hammer 

Varmt välkommen och stort lycka till i West Ham James Ward-Prowse

TV: Larssons frisparksskola: Därför är Ward-Prowse bäst i Premier League
 

Arne Söderlund2023-08-14 16:49:00
Author

Fler artiklar om West Ham