KAA Gent- West Ham United

West Ham har fortfarande en god chans att nå semifinal även detta året i Europa spelet, trots att de flesta West Ham anhängare hade förväntat sig en elfte seger på elva matcher i årets upplaga av Europa Conference Leauge. West Ham går in i matchen på London Stadium med ett oavgjort resultat.

Det för dagen vit-orangea West Ham hade nog inte förväntat sig den press från hemmalaget som de levererade, och absolut Gent var taggade från tårna. Gent manager med det kommentators-älskande namnet, Hein Vanhaezebrouck berättade innan matchen att arenan var slutsåld och att anledningen inte var att stadens lag skulle spela kvartsfinal i ett Europa spel, utan arenan var slutsålt på grund av att West Ham skulle gästa.

West Ham United XI:
Areola
Johnson-Ogbonna-Aguerd
Coufal- Downes- Rice-Emerson
Bowen- Lanzini
Ings

Gent kontrollerade det mesta i den första halvleken men West Ham trodde dock ett tag att man hade spräckt nollan när Gents målvak tappade bollen framför Nayef Aguerd efter en hörna. Glädjen blev dock kort efter en VAR- granskning. West Ham skulle trots besvikelsen vid det första firandet få fira igen, precis innan första halvleken blåstes av. Efter ett snabbt inkast av Vladimir Coufal till Jarrod Bowen som i sin tur spelar in en låg krossboll till Ings som sätter dit den. 1-0 till West Ham i halvlek.
Enligt Moyes var anledningen till att Ings startade att kommer bollarna till honom så kommer han att sätta dit dem. Däremot var ett av problemen denna matchen att bollarna inte kom in till honom tillräckligt.
”Vi skapar inte tillräckligt ikväll, vi bygger inte upp vårt spel tillräckligt bra och gör det svårt för oss själva.” Säger West Ham managern efter matchen.

Den andra halvleken var bra cirka tio minuter gammal när Gent reducerade genom deras skyttekung Cuypers. Hemmalaget hade mer att ge än vad gästerna från London hade. Gift Orban hade ett ribbskott i den 82:e matchminuten efter en akrobatisk insats.

Det blev stor drama i slutminutrarna av matchen när Gents Kamil Piatkowski blev visad det röda kortet efter att ha fält Lucas Paqueta. Liksom vid det bortdömda målet hade West Ham även otur här när domaren, tack vare VAR kunde ändra sitt beslut och Piatkowski blev kvar på planen.

West Ham ska vara glada att man kommer tillbaka till London med ett oavgjort resultat. West Ham vet att de måste komma upp i en högre nivå om man vill fortsätta i turneringen.

” Jag tycker inte att vi gör en bra match, men det är inte ett dåligt resultat för oss” säger David Moyes och fortsätter ” Jag tror att man kan se att alla i laget har jobbat hårt för att vara här och ingen i laget vill missa chansen att ta oss till en semifinal. ”

Förhoppningsvis kommer matchbilden vara en annan på London Stadium där West Ham har varit starkare genom hela Europa spelet. Däremot kommer West Ham då behöva ställa upp utan mittbacken Ogbonna då han ådrog sig en varning denna matchen.