Lagbanner
Vitality Stadium, 2023-08-12 16:00

Bournemouth - West Ham
1 - 1

Kryss i premiären – tuffa veckor framför oss
Hjälten från Prag. Vår gubbe.

Kryss i premiären – tuffa veckor framför oss

Det såg länge ut som att vi skulle ha med oss tre poäng hem till London från sydkusten. Men ett lågt stående försvar skulle till slut resultera i ett baklängesmål och ett poäng i bagaget. Detta var ett av de på pappret “enklaste” matcherna på ett tag. Framför oss väntar Man. City, Chelsea och vårt “boogie-team”, Brighton.

Startelvan kom med ett par överraskningar. Det blev tydligt att Mr. Moyes hellre spelar med Fornals centralt än Downes, och dessutom hade Areola tagit nummer ett positionen istället för Fabianski. Hur som helst kunde vi vara glada över att Paqueta fortfarande befann sig i truppen och startelvan trots rykten om att han inte skulle spela på grund av den ryktade övergången till den regerande mästaren Man. City. Matchbilden var som förväntad där vi såg ett lågt stående West Ham som hellre låter motståndaren ha bollen och satsar på kontringar. 

Trots det stora övertaget sett till bollinnehav för “The Cherries”, var det West Ham som var närmast ledningsmålet. Soucek kom i sin gamla klassiska yta och sköt bollen mot bortre stolpen när han kastade sig fram. Den tog på insidan av stolpen och var centimeter från att rulla in i nätet. En hörna strax därefter, där vi förutspås vara starka i år, resulterade så när i ett mål när den stora mittfältaren Billing rensade bollen från mållinjen. Halvleken slutade mållös.
Men det kunde inte vara närmare, och just då kändes det som att förbannelsen hade lagt sig över oss igen. Den där förbannelsen som vi alltför ofta blir drabbade av. Icke sa Nicke, eller snarare, icke sa Fornals när han glidtacklade Rothwell vid halvcirkeln utanför Bournemouth straffområde och vann tillbaka bollen. Soucek passade vidare bollen till hjälten från Prag, Bowen, som på hans egna vis drog bollen inåt i plan för att sedan vinkla upp den i det bortre krysset. Eufori, känslan man längtat till efter en lång sommar utan Premier League.

Det såg aldrig riktigt ut som att vi ville utöka ledningen. Vi hamnade längre och längre bak, så som vi brukar göra. Men Bournemouth var aldrig riktigt nära heller, förutom ett skott utifrån som tog i ribban. West Ham 2023 är väldigt positionssäkra i försvarsspelet och det är riktigt svårt för alla lag i ligan att skapa något när vi faller ner. De gångerna vi kan släppa in, är just den situationen vi till slut gjorde det. Ett lågt skott utifrån som tar på en av våra spelare för att sedan råka hamna vid fötterna på deras nia. Det är ett otroligt frustrerande mål att släppa in, och det går inte att skylla på någon spelare. Möjligtvis att Paqueta inte ska släppa ryggen på Semenyo som är den som avslutar det initiala skottet. Paqueta rättfärdigade nästan sitt “misstag” i slutminuterna genom ett avslut innanför straffområdet som tog stolpe ut. 

Istället slutar matchen 1–1 och det finns en del slutsatser jag vill dra innan vi blickar framåt mot ett gäng tuffa veckor. 
 - Paqueta är väldigt bra. Fruktansvärt bra om man ska vara helt krass. Men om han har huvudet någon annanstans, tar vi hem pengarna och jobbar vidare.
 - Kampen om att vara nummer ett mellan Areola och Fabianski är inget annat än mycket bra.
 - Vi behöver en ny anfallare. Ytter, vänster- och mittback. Vi behöver värva mer.
 - Vi är fortfarande massive. 

Nu hoppas vi på ett par påskrivna värvningar denna veckan och höjer blickarna mot Chelsea hemma. En match som alltid kokar på London Stadium.
COME ON YOU IRONS! 

TV: Oavgjort mellan Bournemouth och West Ham på Vitality

 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-08-14 13:06:00
Author

Fler artiklar om West Ham