Lagbanner
Kurt Zouma signar för West Ham

Kurt Zouma signar för West Ham

Säsongens andra nyförvärv är klar i och med att transfern av Kurt Zouma nu är klappad och klar.

26 årige Zouma har skrivt på fram till sommaren 2025 för West Ham. Köpesumman är som vanligt hemlig men det har pratats om £25-26 miljoner som Chelsea får för honom. 

I Zouma får West Ham en mycket erfaren mittback. Han har spelat 165 Premier League matcher i Chelsea, Stoke och Everton och 27 Europa matcher för Chelsea. Han har även åtta landskamper för Frankrike.

Han säger att han är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på för West Ham. Samtalen med David Moyes gick väldigt fort och han kände att Moyes verkligen ville ha honom till West Ham. Han ser fram emot att spela med laget och hjälpa dem till förhoppningsvis ännu en framgångsrik säsong. 

David Moyes säger att han är väldigt nöjd över att ha signat Zouma och att han är en spelare de följt under en längre tid och vi har verkligen försökt få till den här övergången. Zouma var mitt förstaval som mittback säger Moyes. Han är en stark och kraftfull spelare med mycket erfarenhet.

Tidigare klubbar för Zouma är Saint-Étienne och Chelsea. Under hans tid i Chelsea har han även spelat i Stoke och Everton på lån. Han har även hunnit med att vinna en del titlar genom åren, främst då med Chelsea. 

För närvarande befinner sig Zouma i Frankrike där han ingår i den franska landslagstruppen inför stundande VM-kval matcher.

Personligen tycker jag det är ett bra förvärv. Vi behövde verkligen en ny mittback. Något jag inte är lika nöjd med är den lön som det ryktas om att han får. Det sägs röra sig i runda slängar om £120 000-125 000 i veckopeng. Zouma hade som krav att vara den som hade högst lön. Vi får hoppas att det inte rör om alltför mycket i övriga truppen.

Varmt välkommen till West Ham och mycket stort lycka till Kurt Zouma.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/articles/2021/august/28-august/france-international-defender-kurt-zouma-joins-west-ham-united 
https://www.whufc.com/news/articles/2021/august/28-august/nine-things-you-need-know-about-west-ham-uniteds-new-signing 
https://www.whufc.com/news/articles/2021/august/29-august/kurt-zouma-i-want-have-best-years-my-career-west-ham-united
En hälsning från Zouma: https://twitter.com/i/status/1431708161849892866 

Arne Söderlund2021-08-28 22:03:00
Author

Fler artiklar om West Ham