Leeds United - West Ham
1 - 2

Leeds-West Ham 1-2

En händelserik tillställning avslutades på bästa sätt när Antonio visade sin klass.

Som förväntat ställde Moyes upp med en 4-2-3-1-formation där Antonio var enda spelaren in från senaste ligamatchen mot Man United. Han tog givetvis Bowens plats som spjutspets och Bowen kunde flyttas ut på högerkanten igen och Vlasic fick istället inleda på bänken. Med den laguppställningen gick det inte att vara annat än hoppfull innan matchstart.

Fabianski; Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell; Rice, Soucek; Bowen, Benrahma, Fornals; Antonio.

När matchen drog igång var vi också det klart bättre laget och ledningsmålet hängde i luften. Vi hade en bra chans genom Antonio framspelad av Benrahma, redan efter fem minuter. En stund senare hade även Benrahma ett skott som hade seglat in i bortre men Meslier i Leedskassen var på tårna och kunde rädda även det skottet. Under första kvarten hade vi också ett antal hörnor som vi kunde ha förvaltat lite bättre. 19 minuter in i halvleken vände matchbilden. Zouma gör en offensiv utflykt och slår en bakåtpassning till Soucek som inte är riktigt förberedd på vad han ska göra. Han missar nästa passning och bollen hamnar istället hos motståndare som kan storma mot en ensam Ogbonna. Soucek hinner tillbaka men inspelet kan slås och bollen kommer till slut till Raphinha som avslutar behärskat intill stolpen till 1–0. Tittar man på reprisen tar han en maxlöpning över nästan hela planen och Cresswell missar faktiskt i hemjobbet. Flera misstag på rad som leder till det där målet och läget blev plötsligt ganska jobbigt när Leeds fick självförtroende av målet och började spela bättre. Tydligt var att Raphinha är deras bästa spelare och Cresswell hade det jobbigt stundtals i sina försök att stoppa honom på kanten.

Inledningen av andra halvlek upplevdes mer jämn igen men vi saknade flyt i offensiven och det kändes som att matchen var ryckig. En bit in i halvleken hade Leeds faktiskt ett ypperligt läge att göra 2–0 men Klich lyckades inte träffa mål från en bra position i straffområdet. Några minuter senare uppstod en bra chans i andra änden av planen när Bowen fick en jätteyta på högerkanten. Leeds vänsterback Junior Firpo missade man-man-spelet och Bowen kunde då bryta in och skjuta med vänstern via Firpo in bakom den storspelande Meslier. En riktigt förlösande kvittering och man kände att pressen släppte lite efter målet och vi började spela något mer avslappnat i jakt på nya kassar. Leeds tappade också stor del av sin offensiv när Raphinha utgick efter kvitteringen. När klockan började närma sig tilläggstid uppstod kontringsläget som vi väntat på och när Rice sprang med bollen från egen planhalva såg det onekligen lovande ut. Han slog bollen perfekt till Antonio centralt som kunde passera backen och kyligt slå in bollen i nät. Ett riktigt läckert mål och bortasupportrarna var lyriska när vinsten kunde bärgas.

Tre bästa spelarna i West Ham:
1. Benrahma. Gjorde det mesta rätt offensivt och defensivt. Fick mycket uträttat med boll.
2. Rice. Solid defensivt och ligger bakom segermålet. Blivit riktigt bra på att transportera bollen.
3. Bowen. Kvitteringen är hans mål och han vann matchen i matchen mot vänsterbacken Firpo.

Fantastiskt roligt att vi lyckas ta med oss en trea efter den prekära situationen vi var i under början på den andra halvleken. På nytt visar vi karaktär och jobbar stenhårt hela matchen och det är extra skönt när vinsten kommer efter ett segermål i 90:e, det stärker moralen. En skön revansch från hemmamatchen mot Man United helt enkelt, där jag tycker att vi förtjänade mer. Nästa ligamatch spelar vi mot Brentford på London Stadium söndag 3/10 men innan dess möter vi Rapid Wien hemma i Europa League på torsdag 21:00. Den får man inte missa.