Liverpool FC- West Ham United FC

West Ham United åkte hem utan poäng efter matchen mot Liverpool. En stark första halvlek följdes av en svagare andra och det röda laget från Liverpool vann med 3-1.

West Ham United XI

Areola
Coufal-Zouma-Aguerd-Emerson
Soucek-Álvarez
Bowen-Ward-Prowse-Paqueta
Antonio

West Ham började första halvleken piggt och alert. Liverpool kändes överrumplade av West Hams fart under den första halvan.
Trots en pigg start var det hemma laget som skulle ta ledningen genom Mohammed Salah.

En misslyckad pass in i straffområdet studsade vidare mot Salah som tog emot och förflyttade bollen i sidled, Aguerd som var snabbt på hann inte med och straff dömd till Liverpool. Inga misstag av egyptiern och 1-0 var ett faktum.
West Hams fart trimmades av och momentumet vände för Liverpool efter ledningsmålet.

West Ham hann med en kvittering innan halvleken blåstes av. Bowen nådde lägst med huvudet på ett lågt inlägg och nickskarvade bollen in via stolpen i det bortersta hörnet. 1-1 i paus och Bowens fjärde mål för säsongen.

Likt matchen mot City så förändras matchbilden mycket efter paus. Om det är motståndarna som börjar göra mer saker rätt eller om West Ham gör fler saker fel låter jag vara osagt. Liverpool börjar äga mer boll och hittar farliga inspel allt oftare. Mac Allister spelar fram Nunez briljant som petar vidare bollen in i mål på volley. Ett vackert fotbollsmål som dessvärre innebar 2-1 till gästerna. West Ham försöker att avancera framåt med har svårt att ta sig över sin egen plan halva utan att förlora kontrollen på bollen. Paqueta gör ett jättejobb med att försöka bryta igenom men i brist på alternativ resulterar det allt för ofta i en erövring av Liverpool vid mittplan.

Liverpool utökar sin ledning återigen och ställningen 3-1 känns tuff inför avslutningen. West Ham och framför allt David Moyes gör några taktiska konstiga beslut i att byta ut Antonio och Soucek som är viktiga att ha i straffområdet vid inlägg. In kommer Kudus och Fornals. De är absolut värda chansen men i min bok är det i fel läge som dessa kommer in.

West Ham har inget att sätta emot i slutminuterna är resan tillbaka till London blir utan poäng.

Nästa match är i ligacupen mot Lincoln City imorgon och att förvänta är det ett ordentligt utbytt elva som ställer upp där.