Old Trafford, 2022-10-30 17:15

Manchester U - West Ham
1 - 0

Manchester United - West Ham 1-0

West Ham förlorade på Old Trafford efter att Rashford nickade in 1-0 till de röda i första halvlek som blev slutresultatet.

Det var inga direkta överraskningar i startelvan. Bowen var tveksam till start men kom till spel efter att ha ådragit sig en skada tidigare. Moyes ställde upp med följande startelva:

Fabianski
Kehler, Dawson, Zouma, Cresswell
Rice, Soucek
Bowen, Downes, Benrahma
Scamacca

Manchester United började första halvlek bäst och tryckte ned West Ham långt ned på egen planhalva. Hammers stod emot bra och Manchester United hade svårt att förädla det stora bollinnehavet till farliga målchanser. Vid fåtalet tillfällen lyckades West Ham erövra bollen för att ställa om dock utan att skapa någon riktigt farlig målchans. Första halvleken präglades mest av lågt tempo och många individuella misstag av båda lagen. Men i 43e minuten fick Eriksen bollen rättvänd utanför straffområdet på högerkanten och lyckades slå ett perfekt inlägg som Rashford tajmade perfekt och nickade in bollen bakom Fabianski och 1-0 till Manchester United.

Till andra halvlek tvingades Moyes till ett målvaktsbyte efter att Fabianski dragit på sig en skada under första halvlek. I andra halvlek tog West Ham för sig mer med ökat bollinnehav och offensivare utgångspositioner. Efter bara några minuter var Scamacca nära på att få sitt andra gula kort efter en hög spark i Manchester Untieds straffområde. Chris Kavanagh friade, men Moyes valde att inte riskera något och bytte ut Scamacca mot Antonio strax därefter. Under sista kvarten hade West Ham väldigt bra tryck mot Manchester Uniteds mål men lyckades inte få in bollen. Antingen var det en försvarare som stod i vägen, dåliga avslut eller de Gea som gjorde några imponerande räddningar. Tyvärr lyckades inte West Ham spräcka nollan och  Manchester United vann matchen med 1-0.

I nästa omgång väntar Crystal Palace på hemmaplan!