Lagbanner
Mavropanos klar för West Ham

Mavropanos klar för West Ham

West Ham har skrivit kontrakt med Konstantinos Mavropanos.

Mittbacken Mavropanos har skrivit på ett 5 års kontrakt med West Ham. Han köps från tyska klubben Stuttgart för en hemlig transfersumma men den sägs ligga på €20 miljoner + ytterligare €5 miljoner i diverse tillägg. Han har tidigare tillhört Arsenal 2018-2022 där det blev åtta matcher. Han blev dock utlånad under tiden i Arsenal till Nurnburg och Stuttgart. Stuttgart köpte loss honom förra sommaren. I Stuttgart blev det 80 matcher mellan 2020-2023.

25 årige Konstantinos Mavropanos är grekisk landslagsman och har hittills spelat 19 landskamper för Grekland. Nummer 15 kommer Dinos som han kallas för att ha på sin tröja. Craig Dawsons gamla nummer.

Mavropanos säger att han är väldigt glad över att ha skrivit på för West Ham och att vara tillbaka i Premier League. Det känns väldigt spännande att komma till West Ham efter att klubben vunnit Europa Conference League. Jag ser verkligen fram emot att spela för West Ham. Jag kan lova fansen att jag kommer ge allt när jag spelar. 

David Moyes säger att han är väldigt nöjd över att vi har signat Mavropanos. Bra att vi kunnat köpa en mittback med internationell erfarenhet. Jag ser fram emot att att jobba med Dinos.

Mig veterligen är Mavropanos den första grekiska spelaren i West Ham. Den som är närmast att kallas för grek är Stan Lazaridis som spelade för oss på 90-talet. Han spelade dock för Australien men av grekisk börd.

Tycker det är bra att vi signat en mittback till. Eftersom vi egentligen bara har tre sedan tidigare, även om det finns andra som kan hoppa in som mittback. Vad som oroar mig med Mavropanos är att han sägs ha haft en del ryggproblem. Så jag hoppas verkligen att det inte blir något strul med ryggskador.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-greece-international-konstantinos-mavropanos 
https://www.whufc.com/news/seven-things-you-need-know-about-konstantinos-mavropanos 
https://www.whufc.com/news/proactive-player-and-reader-play-konstantinos-mavropanos-analysed

Varm välkommen och stort lycka till i West Ham Konstantinos Mavropanos

TV: Mavropanos mål i Bundesliga 22/23
 

Arne Söderlund2023-08-22 19:46:00
Author

Fler artiklar om West Ham