Lagbanner
London Stadium, 2023-01-21 16:00

West Ham - Everton

Ödesmatch mot Everton - Moyes sorti?

Ödesmatch mot Everton - Moyes sorti?

Imorgon väntar en ångestfylld ödesmatch då både West Ham och Everton befinner sig på nedflyttningsplats och trots att halva säsongen återstår går det inte att förringa vikten av den här matchen mellan två nedflyttningshotade lag och två tränare som båda riskerar att förlora jobbet.

West Ham kommer till spel stärkta av att Danny Ings precis presenterats av klubben, en välbehövlig värvning då Scamacca är skadad och det tycks som att Antonio är på väg bort. Ings ska dessutom vara tillgänglig för spel direkt så det är väl inte så mycket att fundera på utan bara att slänga in honom i startelvan!

Läget börjar ljusna kring truppen vad gäller tillgänglighet, men Dawson är också nära att lämna och här vill jag stanna till. Jag slog mig för pannan när han värvades och jag var knappast ensam om det, men som han har motbevisat oss alla! Han har pliktskyldigt spelat genom smärta och har visat sig vara en fantastisk spelare och karaktär. Han förtjänar verkligen att hyllas för sin tid i klubben och jag önskar honom alla lycka under resten av sin karriär och sitt framtida liv!

I övrigt ska Zouma vara tillbaka och det blir väldigt intressant att se vad som kan ske om han och Aguerd kan spela ihop sig som mittbackar, det borde vara ett väldigt stabilt lås. Det är dock inte defensiven som varit problemet utan offensiven och här är jag orolig för att vi kommer ha svårt att ge Ings bollar att jobba med, men förhoppningsvis får i alla fall Benrahma äntligen starta och då kan det kanske hända saker. Moyes vet att hans jobb balanserar på en tunn egg så han borde vara desperat nog att svälja sin stolthet och därmed frångå sin passivitet och starta både Ings och Benrahma.

Vad Everton beträffar så har det känts som att Lampard varit på väg bort hela säsongen, och han har nog skäl vara orolig för att hela hans tränarkarriär kan stå på spel om han ska få sparken igen. Everton avslutade visserligen 2022 med att kriga till sig 1-1 mot Man. City, men det resultatet följdes upp med 1-4 hemma mot Brighton och 1-2 hemma mot Southampton

Det är således två enormt formsvaga lag som gör upp och min övertygelse är att ett av lagen kommer åka ur i slutändan, men det kommer inte avgöras imorgon. Min enda förhoppning är att det inte blir West Ham, likväl tror jag att Moyes måste bort för att vi ska klara oss - oavsett hur det går mot Everton så spelar vi alldeles för lågt, passivt och trubbigt för att vi ska överleva. Därför hoppas jag att Moyes får gå oavsett utgång, det är trist att säga för jag är både glad och tacksam för vad han har gjort de senaste tre åren, men ibland fungerar det inte länge. 

Med det sagt behöver vi verkligen tre poäng imorgon och vi får absolut inte förlora! Make it happen!

Come On You Irons!

TV: Everton knep seger mot West Ham – Maupay matchhjälte

 

JesperJesperWHU2023-01-20 15:23:00
Author

Fler artiklar om West Ham