Lagbanner
Return of the Mr. Burnt Sucker

Return of the Mr. Burnt Sucker

Vi fick en gästkrönika till redaktionen av Tomas Loman. Jättekul och stort tack Tomas. Hoppas att ni som brukar läsa våra alster på West Ham sidan känner att även du har möjlighet att skicka in alster till oss.

It’s the return of the Mr. Burnt Sucker.

Jag talar såklart om West Hams tränare David Moyes. Väl ansedd tränare efter över ett decennium i Everton. 2013 lade Alex Ferguson anteckningsblocket på hyllan och Manchester United behövde en arvtagare. Vem skulle då ta över efter den så framgångsrika skotten? Jo, en annan skotte. Såklart. Valet föll då på ingen mindre än David Moyes. Vistelsen i klubben blev ingen höjdare och han fick sparken efter mindre än ett år. Han är, om det är till någon tröst, inte Uniteds sämsta tränare sedan Ferguson. Van Gaal har faktiskt marginellt sämre vinstprocent.

Vad skulle han nu göra? Bränd i England efter den otacksamma uppgiften att förvalta Fergusons arv (men vem hade lyckats med det?) tog han sitt pick och pack och flydde landet. Ett miljöombyte efter tiden i Manchester satt nog inte fel. Nästa resa gick till kontinenten. Ny klubbadress blev den baskiska klubben Real Sociedad. Tyvärr uteblev succén även där och han sparkades ett år efter sin ankomst. Ett halvår senare var han tillbaks i England och Premier League, nu norrut i den kaotiska klubben Sunderland. Ja, vad ska man säga om hans sejour där? 8 vinster på 43 matcher och sist i Premier League. Moyes formkurva pekade allt annat än uppåt.

Ett halvår senare blev han, fråga mig inte varför, anställd av West Ham. Kontraktet på sex månader löpte ut och Moyes lämnade klubben.

Ett och ett halvt år senare var han tillbaka. Djordjic satt i Premier League-studion och sågade honom, vecka ut och vecka in, vid fotknölarna och jag kunde inte göra annat än att hålla med. Gubben är färdig. Varför anställer dem honom igen?

Tji fick vi. Det visade sig bli ett genidrag.

West Ham ligger för tillfället på en femteplats i ligan och var två poäng från Champions League förra säsongen.

Hur har han lyckats med den här bedriften?

Jag har ärligt talat ingen aning. Det enda jag kan säga är att han har återuppstått från de döda och att han har gjort det med bravur.

Nu när jag tänker efter...

Behöver inte Manchester United en ny tränare till nästa säsong?

(Skratt)

Tomas Loman

Tomas Loman genom Arne Söderlund2021-12-20 18:04:23
Author

Fler artiklar om West Ham