Lagbanner
Rice har lämnat

Rice har lämnat

Då har den dagen kommit som vi alla vetat om skulle komma.

Declan Rice är inte längre en spelare i vårt West Ham. Väldigt tråkigt så klart men jag kan ändå förstå Rice att han valt att lämna oss för en större klubb. Rice är en världsspelare och förtjänar framgång och titlar. Han får spela i Champions League som han strävat efter och chansen att vinna fler titlar ökar givetvis i Arsenal. Jag är ändå lite förvånad att han gick till just Arsenal och inte till ex. Man City där han hade varit garanterad att vinna x antal titlar för det är han inte i Arsenal. Förmodligen var det möjligheten att stanna i London som där avgjorde valet av ny klubb.

Jag hoppas det går bra och önskar Rice all lycka framöver. Dock inte mot oss. Där får han gärna göra hattrick i självmål när vi spelar mot Arsenal.

Arsenal betalar West Ham £100 miljoner plus ytterligare £5 miljoner i diverse tillägg. Om uppgifterna stämmer så ska Arsenal betala de £100 miljoner på två år och tre olika betalningstillfällen. Bra betalt givetvis även om jag ändå kan tycka att det skulle ha hamnat på minst £120 miljoner. Tyvärr uteblev budgivningen från de andra toppklubbarna utöver Man Citys bud på £90 miljoner.

Rice lämnar oss med flaggan i topp så jag har inga hard feelings mot Rice. Han har skött det hela snyggt och han har alltid gett 100% för oss. Det blev 245 matcher i den vackraste tröjan och 15 mål i West Ham. 43 landskamper för England och 3 landskamper för Irland blev det under hans tid i West Ham. Det lär bli många fler landskamper för Rice framöver. Det var fantastiskt roligt att Rice sista match i West Ham blev det bästa möjliga utfallet i och med finalvinsten mot Fiorentina i Europa Conference League.

Jag har inte hittat någon officiell bekräftan om hur många år Rice skrivit på för Arsenal. En blogg har dock uppgett att det är fem år + ett år i option. Så hoppas att det inte är några fler år i option än ett. För då är du välkommen tillbaka till oss i West Ham igen Declan Rice.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-club-statement 
https://www.whufc.com/news/personal-message-west-ham-united-supporters-declan-rice 

Stort tack för allt Declan Rice och lycka till

TV: Det bästa från Rice i West Ham
 

Arne Söderlund2023-07-15 10:03:00
Author

Fler artiklar om West Ham