Lagbanner
St James' Park, 2021-08-15 15:00

Newcastle - West Ham

Säsongspremiär mot Newcastle
Moyes vill nog gärna förstärka laget.

Säsongspremiär mot Newcastle

Precis som ifjol inleds säsongen med ett möte mot Newcastle. Förra säsongen var matcherna mot skatorna från norr två av West Hams absolut sämsta matcherna och nu finns möjlighet för upprättelse!

Mindre än tre veckor återstår av transferfönstret och West Ham har endast mäktat med att låna in målvakten Areola, vilket förvisso är en riktigt stark värvning, men vi har många positioner som behöver spetsas och breddas.

Likväl är startelvan stark och vi bör kunna mönstra bästa tänkbara mot Newcastle. Jag räknar med att Areola kommer stå många matcher under säsongen, men jag skulle ändå tro att Fabianski får förtroendet.
Backlinjen är intressant med tanken på att Dawson och Ogbonna var vårt bästa mittbackspar under förra säsongen, men Diop har fått mycket förtroende under försäsongen och Ogbonna har missat någon match på grund av skada. Dessutom spelade vi framgångsrikt med fembackslinje under fjolåret. Detta till trots tror jag att det blir en fyrbackslinje med Cresswell och Coufal på var sin kant och att Ogbonna bildar mittbackspar med Dawson. 

På mittfältet blir det kärt att få se Soucek och Rice dominera planen igen, tänk om de kan komma upp på samma nivå i år också, för egen del tror jag att de kommer klara det!
På mittfältskanterna utgår jag kallt från att Bowen och Fornals springer på varsin kant medan Benrahma får en fri roll i mitten. 

Slutligen får vi se vår kraftfulla tank Antonio på topp, med tanke på att han är vår enda striker vilar ett tungt ansvar på hans axlar.

Newcastle har frågetecken för både Saint Maximin och Wilson, det skulle vara väldigt kännbara avbräck för hemmalaget. Förra säsongen spelade vi förmodligen våra två sämsta matcher mot just Newcastle så det vore sannerligen skönt att få inleda säsongen med att vända den trenden.

Den här matchen kommer inte avgöra säsongen, men det vore otroligt skönt att få en bra start så att vi inte behöver jaga hela säsongen. Vi bör ha goda chanser att ta med oss alla tre poäng imorgon, men oavsett är det skönt att säsongen drar igång.

Come On You Irons!

JesperJesperWHU2021-08-14 13:03:55
Author

Fler artiklar om West Ham