Arsenal - West Ham
0 - 2

Seger på Emirates avslutar året
Glada miner.

På torsdagkvällen avslutade West Ham fotbollsåret 2023 med att besegra Arsenal med 2-0, samma siffror som senaste gången Hammers vann på Emirates i säsongspremiären 2015.

West Ham kom till spel utan både Zouma och Aguerd, varav Ogbonna och Mavropanos bildade mittlås och gjorde det med den äran.

Matchen hade pågått en knapp kvart när West Ham tog ledningen. Ett inspel av Emerson räddades precis kvar i spel av Bowen som fick fram bollen till Soucek som kunde göra 1-0 från nära håll.

Arsenals första riktiga chans i halvleken kom efter en halvtimme då Saka nickade, men Areola var med och kunde göra en fin räddning.

Några minuter senare tvingades Paqueta kliva av efter vad som såg ut att vara en sträckning och Benrahma fick ersätta.

Före paus hann Saka även träffa stolpen, men West Ham höll ledningen till halvtidsvilan.

I 56:e minuten slog Ward-Prowse en hörna som Mavropanos nådde högst på och via ribban gick bollen i mål och 2-0 till Hammers.

West Ham höll sedan ihop det bra och trots att Arsenal förde spelet hade de svårt att skapa chanser. På tilläggstid kunde Hammers ställa om och efter att Rice gjort ner Emerson dömde Michael Oliver straff. Benrahma klev fram, men målvakten Raya kunde rädda. Det var dock endast av akademisk betydelse då matchen därefter var slut.

En riktigt stark seger av West Ham som stod för en grym laginsats och kunde ta en välförtjänt seger. Otroligt skönt!
Härnäst väntar Brighton på hemmaplan, men nu suger vi på den här tidiga nyårsraketen!