Lagbanner
Sevilla Fútbol Club- West Han United

Sevilla Fútbol Club- West Han United

Det blev dessvärre förlust för West Ham i den första omgången borta mot Sevilla. West Ham har fortfarande chans att avancera i Europa Leauge när returmötet ska spelas på London Stadium.

Det kändes bra från den första minuten hela vägen till domaren satte pipan i munnen för sista gången i matchen. West Ham drev spelet för det mesta med vassa kontringar och hade flera klara målchanser där bollen egentligen bara ska gå in i mål men det ville sig inte. Sevilla verkade i många fall lite tagna på det faktiska motståndet som West Ham bjöd på och verkade nästan stå på hälarna när matchen började.

Trots att West Ham inledde med ett övertag och var nära flera gånger spelade Sevilla stabilt och ville äga bollen.

Medans West Ham inte utnyttjade sina klara målchanser såg Sevilla till att utnyttja West Hams misstag. Det vinnande målet kom på en felmarkering vid en frispark där El Haddadi, helt ostört kunde slå in bollen bakom en chanslös Areola.

Den första halvleken bjöd på de flesta målchanserna inte minst när Vlasic ostört kunde nicka från nära håll men träffade mitt på målvakten, Antonio ”luft sparkade” sedan returen och läget kunde dö ut.
Även Soucek hade ett bra läge när han tvingade Sevillas målvakt att stäcka ut sig för att styra ut den till en hörna.

Trots förlust i första mötet mot de sexfaldiga Europa Leauge mästarna Sevilla på Ramon Sanchez Pizjuan stadium, där hemmalaget inte har förlorat en stormatch på hela säsongen så kan Moyes ta med sig mycket positivt inför returen på London Stadium.
West Ham skapade som sagt flera farliga lägen och tar stundtals över matchen med tempo och sin styrka på fasta situationer.
Said Benrahmas inhopp skapade ett stort momentum för West Ham när han nyttjade sin explosivitet och inte minst sin kreativitet i det offensiva spelet, särskilt i Bowen frånvaro där man märker tydligt hur mycket Antonio får kämpa för att få igenom sina löpningar.


West Ham United XI

Areola
Johnson-Zouma-Dawson-Cresswell
Soucek- Rice-Lanzini
Vlasic-Antonio-Fornals

Returen spelas på torsdag 17/3 på London Stadium. Förhoppningsvis kan West Ham ta med sig det positiva från denna matchen och bygga vidare på det.
Med detta och publiken i ryggen, som förövrigt var fantastiska i Sevilla, så kommer vi garanterat att avancera til kvartsfinal.

Men innan den matchen så spelar West Ham hemma mot Aston Villa på söndag i Premier Leauge.

Come On You Irons!

Eric2022-03-12 11:20:59
Author

Fler artiklar om West Ham