Lagbanner
2022-10-06 18:45

Anderlecht - West Ham
0 - 1

Spelarbetyg: Anderlecht-West Ham 0-1

Spelarbetyg: Anderlecht-West Ham 0-1

Det blev en målsnål historia när West Ham åkte till Bryssel för att möta Anderlecht i tredje gruppspelsmatchen av årets UEFA Conference League. West Ham vann matchen med 1-0 och har nio poäng av nio möjliga när halva gruppspelet är spelat.

1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Utmärkt
5 - Världsklass

Alphonse Areola – 3

Gör det han ska och räddar med en helt makalös reflexräddning West Ham från ett sent insläppt mål.

Vladimir Coufal – 2
Gör en relativt bra insats defensivt, men har det fortsatt svårt med leveransen in i boxen. Varken bra eller dålig idag.

Craig Dawson – 3
Bäst i backlinjen idag. Stabil och rejäl som alltid i brytningarna och positionsspelet. Skönt att ha honom tillbaka igen.

Angelo Ogbonna – 2
Tycker inte han utmärker sig, men det är väl å andra sidan ganska bra som mittback. Han gör ett bra och gediget jobb matchen igenom och det känns väldigt stabilt att ha en truppspelare som man vet vad man får utav.

Ben Johnson – 2
Bra match för att vara första tillbaka från skadan. Spelar inte på sin naturliga position och det märks, men gör inga större fel som man kan anmärka på.

Emerson – 2
Inte riktigt lika bra offensivt som han varit vid tidigare tillfällen den här säsongen. Men är på god väg till att göra den där vänsterbacksplatsen till sin på ett permanent basis.

Flynn Downes – 3
Gör det återigen väldigt bra. Dikterar mittfältet på ett bra sätt, slår progressiva passningar in i sista tredjedelen, gör avgörande brytningar och är tung i luftrummet. Enligt mig borde han gå före Soucek även i ligan.

Manuel Lanzini (UT 69) – 2
Godkänd insats för att vara på ”fel” position. Är navet på mittfältet i offensiv riktning och försöker ofta hitta lösningar, men idag klaffar det inte riktigt.

Said Benrahma (UT 69) – 2
Kreativ och energisk som vanligt, men har en sådan där klassisk ”Benrahma-match” där han inte riktigt kommer upp i nivå. Måste göra mål på jätteläget han serveras i första halvlek.

Jarrod Bowen (UT 86) – 3
Den offensivt bästa spelaren idag som ligger bakom allt framåt tills att Scamacca och Paqueta kommer in. Börjar verkligen hitta tillbaka till sitt riktiga jag som vi fick lära känna under förra säsongen.

Michail Antonio (UT 69) – 2
Syns inte till speciellt mycket utan jobbar som vanligt mycket i det dolda. Skapar inget vidare läge. Jag älskar verkligen Antonio och därför är det verkligen så tråkigt att man kanske mer och mer börjar inse att han är en stor anledning till att anfallsspelet låser sig när han spelar istället för Scamacca.

Declan Rice (IN 69) – 2
Gör det helt okej när han kommer in men blir såklart överglänst av de två andra inhopparna. Efter West Hams mål är han en stor anledning till att Anderlecht egentligen inte lyckas etablera något tryck alls.

Lucas Paqueta (IN 69) – 3
Det blir verkligen en injektion offensivt när han och Scamacca spelar. När de två äntrar planen växlas anfallsspelet upp två växlar. Riktigt fin assist fram till målet.

Gianluca Scamacca (IN 69) – 4
Tre mål på hans fyra senaste matcher för West Ham och nu börjar han bli varm i kläderna. Gör det matchavgörande målet med ett klassavslut. Ryggen mot mål, en liten touch och sedan ett otagbart avslut längst ner i målvaktens bortre hörn. Rakt av hans förtjänst att West Ham vinner.

Pablo Fornals (IN 86)
Spelade för få minuter för att betygsättas. 

Kasper Ljungström2022-10-06 22:01:49
Author

Fler artiklar om West Ham