Lagbanner
Spelarbetyg: Bournemouth-West Ham 0-4

Spelarbetyg: Bournemouth-West Ham 0-4

Under söndagen tog West Ham en oerhört viktig trea borta mot Bournemouth. Flera spelare gjorde en av sina bättre matcher den här säsongen, och nu börjar man känna att det äntligen vänder. Nedan följer spelarbetyg för samtliga spelare.

1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Utmärkt
5 – Världsklass

Lukasz Fabianski – 3

Gör en mycket stabil insats. Inga missar, och får göra flera räddningar. Några riktigt svettiga.

Vladimir Coufal (UT 83) – 4
En jättefin insats av Vlad. Det känns så oerhört skönt att han äntligen börjar komma tillbaka. En spelare som kämpar konstant och är bra defensivt, och när inläggen också börjar sitta så är han en väldigt högklassig ytterback. 

Kurt Zouma – 3
Bournemouth är långt ifrån ofarliga, men mittbacksparet reder ut det fint. Vid vissa tillfällen tycker jag dock att man kan tyda en lite bristande kommunikation mellan Zouma och Aguerd, men idag håller det och är en bra insats.

Nayef Aguerd – 3
Samma analys som för Zouma. Bra insats, men det framöver skulle kommunikationen behöva bli aningen bättre med sin mittbackskollega. Men med det sagt, bra idag. 

Aaron Cresswell – 3
Kommer in istället för Emerson som spelade senast mot Gent, och gör det väldigt bra. Att ha Cresswells inläggsfot i laget är ovärdeligt och jag hoppas verkligen att ett nytt kontrakt som känns bra för båda parterna hostas upp snart. 

Tomas Soucek – 3
Man vet att laget fungerar igen när Tomas Soucek gör en bra match. Jag har varit väldigt hård mot tjecken tidigare den här säsongen, men det är också för att jag vet vad han kan bidra med och vad han kan. Idag visar han återigen just det, och står för en bra match. 

Declan Rice – 4
Jag vet verkligen inte vad man ska säga. Han är precis överallt. Offensivt, defensivt, centralt, ute på kanten. Den som inte tycker att Declan Rice är världsklass och att han går in på precis vilket mittfält som helst i hela världen, han får ursäkta, men då har han bara helt och hållet fel. 

Lucas Paqueta (UT 76) – 4
Äntligen. Äntligen börjar det synas vad West Ham har lagt 60 miljoner euro på. Han börjar bli den mer än bara den dansande brassen som står för lite ”flair” på mittfältet som är felvänd. Nu är han oerhört viktiga samtliga delar av spelet, och visar idag att han fortsätter ta kliv mot den spelare han är i landslaget. 

Said Benrahma (UT 65) – 2
Tyvärr West Hams sämsta spelare idag. Får det inte alls att lossna offensivt, till skillnad från Antonio och Bowen. Kanske är det ändå läge att börja snegla på en vänsterytter i sommar. 

Michail Antonio (UT 65) – 3
Som jag skrev i min införrapport så tycker jag mig börjar se en lite större hunger i Antonios ögon, och idag gör han ännu ett mål. Ett till sånt där mål som ser så lätt ut, sådana han gjorde många av förra säsongen och säsongen innan det. Riktigt viktigt att ha en anfallare som börjar visa bättre form i avgörandet framöver. 

Jarrod Bowen (UT 77) – 3
Precis som med Antonio tycker jag att han börjar hitta tillbaka till sitt rätta jag igen. Fortsatt explosiv, farlig och West Hams bästa anfallsspelare. 

Danny Ings (IN 65) – 2
Nja, jag känner mig faktiskt inte övertygad alls om Ings. Jag hade höga förhoppningar när han kom. En anfallare som gjort många mål i flera olika PL-klubbar och olika typer av spelsätt.  Kanske har han inte fått tillräckligt med chanser. Kanske passar han inte i det här systemet eller så är det kanske så enkelt att han inte längre håller samma nivå. 

Pablo Fornals (IN 65) – 3
Långt bort var det inte att det kom en liten tår när man såg Fornals reaktion efter hans mål. Man unnar honom ett mål så oerhört mycket efter den här tunga säsongen. Och vilket mål det var! Väldigt glad för hans skull. 

Flynn Downes (IN 76) – 2
Det är klart att det är lite avslaget när han kommer in. Men är ganska osynlig den här gången. 

Maxwel Cornet (IN 77) – 2
Är det inte ett missat friläge så är det en knapp offside som stoppar Cornet från att göra sitt första mål för West Ham. Får det inte riktigt att lossna, men väntar fortfarande på att han ska få chansen från start. Känns inte långt bort med tanke på Benrahmas dalande form.

Thilo Kehrer (IN 83) 
Spelade för lite för att betygsättas.

Kasper Ljungström2023-04-24 14:34:40
Author

Fler artiklar om West Ham