Lagbanner
Spelarbetyg: West Ham-AZ

Spelarbetyg: West Ham-AZ

Under torsdagen satte West Ham sig i en bra position för att avancera till final i Conference League. Trots att spelet var långt ifrån bländande vann vi med 2-1 och har därför ett mål att gå på inför returen i Alkmaar. Nedan följer spelarbetyg på samtliga spelare i West Ham.

1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Utmärkt
5 – Världsklass


Alphonse Areola – 1
Gör ingen jättebra match. Måste göra bättre ifrån sig för Alkmaars mål. 

Thilo Kehrer – 2
Är långt ifrån lika bra som han var mot Manchester United senast i ligan. Men trots det får han godkänt. 

Kurt Zouma – 2
En okej match. Stänger ner Alkmaars ytor på ett bra sätt och låter inte anfallande spelare komma tillräckligt nära alls. Men trots det känner jag mig inte helt övertygad. Det ser väldigt styltigt ut när Zouma spelar, och han är inte obenägen till ett misstag. Kanske en kontroversiell åsikt men jag känner mig tryggare med Ogbonna i backlinjen än Zouma. 

Nayef Aguerd – 2
Samma motivering som för Zouma kring den här insatsen. Stabil och bra i många lägen. Mycket tack vare honom som 2-1-målet blir till. 

Aaron Cresswell – 3
Cresswell och semifinaler i Europa är sedan tidigare ingen bra kombo. Men den här gången tycker jag att han sköter sig så gott som fläckfritt. 

Declan Rice – 3
Klassisk Riceinsats. Vinner boll, driver upp boll och dirigerar hela mittfältsmatchen. Världsklass, ännu en gång. 

Tomas Soucek – 3
Mycket roligt att Soucek börjar komma tillbaka till gammal form. Tycker han sköter sig väldigt mycket bättre under våren än under hösten, och han gör ännu en bra insats den här gången. 

Lucas Paquetá – 3
Gör en bra match, men den letar sig inte upp på någon topp tio-lista över hans insatser i West Ham-tröjan. Uppenbart frustrerad stora delar av matchen på diverse domslut och prestationer. 

Said Benrahma (UT 90) – 4
Vår bäste spelare idag. Klassiskt Benrahma-vass i duellerna och skapar väldigt mycket på sin vänsterkant. Behöver kanske bli bättre under sista tredjedelen när skottet ska avlossas. Ofta väldigt tafatta avslut. Men i övrigt, klassinsats. 

Jarrod Bowen – 2
Inte en av hans bättre insatser och blir rejält överglänst av ytterkollegan Benrahma. Men vi har Bowens käkben att tacka för straffen som ledde till kvitteringen. 

Michail Antonio (UT 79) – 3
Utöver målet gör han faktiskt inte en speciellt bra match. Men det är svårt att rata en anfallare som gör det avgörande målet. Precis som med Soucek, mycket bättre vår än höst. 

Danny Ings (IN 79) 
Spelade för lite för att betygsättas.

Pablo Fornals (IN 90)
Spelade för lite för att betygsättas.

Kasper Ljungström2023-05-13 12:45:15
Author

Fler artiklar om West Ham