Spelarbetyg: West Ham - Manchester City

Det blev en tuff start för West Ham när City tämligen enkelt vann med 0-2 på Olympic Stadium. West Ham fokuserade mest på försvarssspelet och City hade 75% av bollinnehavet. Tufft motstånd och nya tag nästa helg

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Fantastisk

Lukasz Fabianski (utbytt min 29): - 2
Kändes säker och lugn. Kom ut och hjälpte backarna i luftrummet när det behövdes men fick tyvärr utgår skadad redan i 29e minuten.

Vladimir Coufal: - 3
Stabil insats defensivt hade bra koll på Grealish men blev förbispelad någon enstaka gång av Cancelo och Grealish. Kom med upp offensivt ibland i andra halvlek med saknade kvaliteten i på inlägget eller sista passen.

Ben Johnson: - 3
För att spela på en ovan position gör han det bra. Möjligtvis något felplacerad vid insticket som föranledde straffen annars bra kontroll. Spelade enkelt med låg risk i uppspelen med en oftast längre.

Kurt Zouma: - 2
Inte så mycket att göra vid något av målen. Kan inte räkna med att Zouma ska hänga med Håland i kontringen. Vinner de flesta luftduellerna i det egna straffområdet.

Aaron Cresswell: - 2
Det mesta av Citys anfallsspel var på West Hams högerkant med lyckades bra med att neutralisera Foden på sin kant. Inte speciellt delaktig i offensiven.

Tomas Soucek: - 2
Otacksam uppgift att stänga ytor på mittfältet där City mer eller mindre spelar kvadraten hela matchen. Som vanligt gedigen arbetsinstats av Soucek men lyckades inte uträtta så mycket på planen.

Declan Rice: - 2.
Likt för Soucek otacksam uppgift för Rice som 90% av tiden fick stänga ytor och jaga boll. En av få som försökte bygga upp ett spel för att kunna få behålla bollen i det egna laget istället för att slå iväg sig bollen.

Jarrod Bowen (utbytt min 92): - 2
Tuff match för Bowen som inte fick speciellt mycket bollar att jobba med offensiv och försvann i stora delar av matchen. Skapade ett helt ok läge i början av matchen med ett skott inne i straffområdet som täcktes av försvarare i City. Det mesta gick ut på att hjälpa Coufal i defensiven.

Manuel Lanzini (utbytt min 57): - 1
Osynlig i första halvlek. Ingen matchbild som passar Lanzini som varken lyckades speciellt bra med presspelet eller speluppbyggnad. Lanzini är bäst med bollen och ser nog framemot att få möta Nottingham Forest nästa vecka istället för City.

Pablo Fornals (utbytt min 92): - 2
Kämpar på och springer mycket som vanligt och lyckas erövra bollen några gånger men likt hela laget är det försvarsspelet som den mesta energin går till.

Michael Antonio (utbytt min 57): - 2
Antonio fick ta emot mycket stryk som vanligt och blev nedsparkad flera gånger av DIas. Hade en nickskarv i första halvlek strax. När Antonio är som bäst kan han skada en he backlinje själv men kom in riktigt in i sn “beast mode” riktigt idag.

Inhoppare:

Alphonse Areola (inbytt min 29): - 1
Kom in efter att Fabianski skadade sig och gör ett ordentligt misstag när han kapar Håland i straffområdet i första halvlek när Håland knappt har någon vinkel alls. Mot City har man inte råd med några misstag och  ganska stora misstaget kostade oss matchen. City har två skott på mål och gör två mål.

Gianluca Scamacca (inbytt min 57): - 3
När Scamacca kommer in börjar West Ham vinna bollen högre upp i banan. Han lyckas skarva vidare uppspelen till sina lagkamrater och hålla fast bollen på offensiv planhalva som bidrog till West Hams offensiv innan 0-2 målet. Såg väldigt lovande ut och ser framemot att få se mer av vår nya italienare.

Said Benrahma (inbytt min 57): - 2
Bidrar en del offensivt när han kommer in och hotar Cityförsvaret en del från sin vänsterkant men när bollen ska in i straffområdet saknas kvaliteten.