Lagbanner
Spelare i West Ham som ska landslagsspela

Spelare i West Ham som ska landslagsspela

Tio spelare från West Ham är uttagna till sina respektive landslag samt ytterligare åtta spelare i diverse ungdomslandslag.

Declan Rice är givetvis uttagen till Englands EM-kvalmatcher. De möter Italien på torsdag där Gianluca Scamacca och Emerson Palmieri står som motståndare till England i Neapel. England möter sedan Ukraina på Wembley söndag kväll medan Italien åker till Malta och spelar samma kväll.

Ungern spelar på torsdag mot Estland i en vänskapslandskamp där West Hams unga ungerske målvakt Krisztian Hegyi för första gången finns med i seniorlandslagstruppen för Ungern. På måndagkväll spelar Ungern sin första EM-kvalmatch när de möter Bulgarien hemma.

Alphonse Areola finns med i den franska landslagstruppen som spelar EM-kval hemma på fredag mot Nederländerna för att sedan möta Irland borta på måndag kväll.

I den tjeckiska landslagstruppen finns både Tomas Soucek och Vladimir Coufal med. Lite märkligt kan tyckas att Coufal är med i truppen eftersom han varit skadad i sin ena häl senaste månaden. Enligt rapport är dock den tjeckiska landslagsledningen och West Ham i löpande kontakt om hur det ligger till med Coufal. Tjeckien möter Polen hemma på fredag och Moldavien borta på måndag. Vi får hoppas att man inte tar några onödiga risker med Coufal.

Thilo Kehrer är med i tyska truppen som ska vänskapsspela mot både Peru, lördag och Belgien, tisdag hemma i Tyskland.

I Marocko vänskapsspelar Nayef Aguerd mot Lucas Paquetá och hans Brasilien på lördag. Marocko möter sedan Peru i Spanien på tisdag. 

När det gäller de yngre spelarna som är uttagna i diverse ungdomslandslag är följande åtta uttagna.

Ben Johnson England U-21 som möter Frankrike U-21 på lördag och Kroatien U-21 på tisdag.

Armstrong Okoflex Irland U-21 spelar mot Island på lördag. För övrigt första gången som Okoflex finns med i Irlands U-21 trupp.

Divin Mubama England U-19 har tre matcher i UEFA-19 kval där de möter Ungern, Island och Turkiet.

Michael Forbes och Callum Marshall är med i Nordirlands U-19 trupp. Även de har tre UEFA-19 kval där de möter Frankrike, Bulgarien och Norge.

Ollie Scarles England U-18 som vänskapsspelar mot Kroatien, Belgien och Schweiz.

Finlay Herrick England U-17 som kvalspelar mot Danmark, Nordirland och Nederländerna. I Nordirlands trupp finns Josh Briggs med.

Många spelare som ska landslagsspela. Det viktigaste är dock som vanligt att ingen drar på sig någon skada.

Arne Söderlund2023-03-21 18:30:12
Author

Fler artiklar om West Ham