Lagbanner
Tottenham-West Ham 1-2: Allt är precis som vanligt

Tottenham-West Ham 1-2: Allt är precis som vanligt

West Ham var ganska usla. Men West Ham tog tre poäng mot Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium. Allt är precis som det ska vara.

Det fanns några frågetecken kring West Hams formkurva inför midweekmatchen mot Tottenham. Spelet har varit ganska dåligt men poängen har trillat in ändå.

Och under torsdagen blev ingenting annorlunda.

Det hela började med en överraskning i elvan. Areola saknades helt från truppen, och istället var det Fabianski som vaktade kassen. Varför fransmannen saknades är ännu oklart när det här skrivs, men det lär komma en uppdatering inom kort. I övrigt var det en väntad elva, där Paqueta återigen blir placerad på kanten.

Matchpipan ljuder, och redan från start får man uppfattningen om att det här kommer bli 90 oerhöret tuffa minuter. Spurs parkerar strax utanför vårt straffområde, och ett mål hänger i luften redan från start.

Den känslan håller i sig tills det att det smäller på en hörna i den elfte minuten. Romero får hoppa upp och nicka in 1-0 till hemmalaget. Och så fortsatte det. Tottenham tryckte på, och West Ham slarvade i uppspel efter uppspel. Det var spel mot ett mål fram till att halvtidsvisslan gick.

När West Ham klev ut i den andra, så märktes det att David Moyes hade plockat fram den stora hårtorken i omklädningsrummet. Det var ett annat lag efter halvtid.

Och utdelningen kom också några minuter senare. Efter en dubbelstuds (ja, man får väl erkänna att det fanns en smula tur inblandat) så blev Bowen frispelad, och satte dit den mot en Vicario ur balans.
på resultattavlan, och plötsligt hade vi chans på en pinne.

Men det stannade inte där. Bowen höll sig framme ännu en gång efter en klen bakåtpassning av Destiny Udogie och stressade Vicario till ett försök till rensning, men han lyckades inte och James Ward-Prowse kunde i den 74:e matchminuten rulla in 2-1 i öppen kasse efter att ha tagit vara på sin egen retur.Och sen satt vi plötsligt i förarsätet på väg mot tre poäng.

Så blev det också. Tottenham lyckades inte skapa något jättefarligt efter det, och vi tog med oss alla tre poängen från norra London.

West Ham besegrar Tottenham på bortaplan efter en insats som i stora delar får underkänt. West Ham tar tre nya poäng efter en insats som absolut går att betrakta som relativt usel där flera spelare i stort. West Ham ligger på nionde plats, tre poäng efter femteplatsen som kan innebära Champions League-spel nästa säsong, trots att vi inte har gjort en riktigt bra insats på ett bra tag nu.

Allting är precis som det ska, och brukar, vara i West Ham.

Kasper Ljungström2023-12-08 00:53:04
Author

Fler artiklar om West Ham