West Ham - Southampton
1 - 0

Tre blytunga poäng mot Southampton
Glada miner

Vackert var det inte, välspelat var det inte, men efter lång VAR-granskning fastslogs att Aguerd nickat in matchens enda mål och i det läge West Ham är i så är poängen allt som räknas.

West Ham kom till start utan Scamacca, som saknades på grund av skada, men i övrigt ett helt ordinarie lag (vilket kommer behövas under intensivt matchande i april).

Matchen inleddes trevande, lagen kände på varandra och inte mycket skapades åt något håll. Upplevelsen var att West Ham började bäst, men att gästerna tog över mer och mer allt eftersom första halvlek fortgick.

Detta till den 25:e minuten då Kehrer slog in en frispark i straffområdet som Aguerd nådde högst på och nickade in 1-0. Målet granskades länge och väl då vi hade fyra spelare i offsideposition, men Aguerd var på rätt sida och målet stod.

Saints hade därefter möjlighet att omedelbart utjämna, men Fabianski var med och gjorde en bra räddning. Bowen hann även med att träffa ribban innan halvleken var slut.

I andra halvlek öppnade spelet upp sig något då Southampton klev framåt i ett försök att nå kvittering. Närmast kom Onuachu som i 86:e minuten nickade i ribban på inlägg från Ward-Prowse.

West Ham höll sedan undan och trots att spelet var haltande och krampaktigt så blev slutresultatet 1-0 och tre blytunga poäng bärgades. Det här var verkligen en match som vi var tvungna att vinna, det finns helt enkelt inte utrymme för att tappa poäng mot bottenkonkurrenter om vi ska överleva. Nu är vi ovanför strecket även om det bara är en poäng ner till Everton. Ett Everton som tar emot Spurs ikväll.

Matcherna duggar nu tätt: redan på onsdag väntar möte med Newcastle och därefter Fulham. Kan vi ta lite mer poäng så skulle det kännas bra. Det kommer inte bli lätt, men vi kan alltid hoppas att gårdagens seger ger lite andrum och att tunga ok lossar från pressade spelare.