Lagbanner
London Stadium, 2021-10-03 15:00

West Ham - Brentford
1 - 2

Tung förlust

Tung förlust

Lika skönt som det var att avgöra i slutminuterna mot Leeds förra veckan, lika tungt var det att förlora med matchens sista spark mot Brentford.

West Ham ställde ganska väntat upp med samma startelva som vi vant oss med i ligan och för egen del kändes det som ett ypperligt läge att ta en ny seger. Det var dock gästerna som öppnade piggast och träffade ribban redan efter någon minut. Efter ungefär en kvarts spel tog vi tag i matchen och började föra spelet, dock utan att skapa några riktiga chanser. Istället tog Brentford ledningen då en av deras spelare kom fri, Fabianski räddade och var så när påväg att göra en fantastisk dubbelräddning, men bollen visade sig vara över linjen med några millimeter. Ett typ exempel på att det inte var våran dag…

I andra halvlek kom vi ut betydligt bättre och tryckte ner Brentford och det kändes som att en kvittering hängde i luften. Det dröjde till den 80:e minuten innan Bowen (det var han verkligen värd) kunde sätta bollen i nät efter en hörna. West Ham gick sedan för seger och Rice lyfte in bollen perfekt till en yta där både Antonio och Soucek stod fria, men på något sätt fick de inte in bollen.

Matchen gick mot sitt slut, men i matchens sista skede fick Brentford frispark. Fabianski räddade första nicken, men returen gick rakt till en Brentford spelare som kunde sno åt sig tre poäng till nykomlingen. Det kändes som ett rån då det mer eller mindre var spel mot ett mål i andra halvlek och Brentford mest ägnade sig åt spelförstörande och att döda tid, vilket de onekligen lyckades med på ett väldigt frustrerande sätt. 

Moyes bör också få sig en skopa kritik för att han inte gjorde ett enda byte trots att vi inte fick in bollen och han hade spelare som Vlasic och Lanzini att byta in. Moyes har gjort mycket rätt och jag är väldigt nöjd med hur han leder laget, men här verkar det som att han visade dålig fingertoppskänsla, fast det är förstås lätt att vara efterklok med facit i hand…

Nu väntar ett deprimerande landslagsuppehåll innan det är dags för bortamöte mot Everton

I’m Forever Blowing Bubbles!

JesperJesperWHU2021-10-04 10:17:41
Author

Fler artiklar om West Ham