Lagbanner
2022-11-09 20:45

West Ham - Blackburn
11 - 12

Uttåg ur ligacupen efter straffdrama mot Blackburn Rovers

Uttåg ur ligacupen efter straffdrama mot Blackburn Rovers

Vad som på förhand skulle bli en bra chans att studsa tillbaka för David Moyes och West Ham blev istället ytterligare ett bevis på tafatthet och uddlöshet. West Ham åkte ur ligacupen efter att ha släppt in en sen kvittering och sedan förlorat på straffar mot Championshipklubben Blackburn Rovers.

Det var som väntat en roterad elva med många spelare som framför allt spelat i Europagruppspelet snarare än i ligaspelet. Bland andra så fick Ogbonna, Lanzini och Emerson chansen när Championshiptvåan Blackburn Rovers skulle besegras i Ligacupens tredje omgång. Och även bortalaget skulle vila många av sina bästa spelare. Varken Ben Brereton Díaz, Lewis Travis eller Liverpoollånet Tyler Morton fanns med i gästernas startelva.

Matchen blåstes igång och det blev ingen mjukstart för West Ham direkt. Som så otroligt många gånger förut den här säsongen så kliver man ut i första halvlek och ser totalt likbleka ut. Och det skulle såklart straffa sig. Efter bara sex spelade minuter tar gästerna ledningen efter att ungtuppen Jack Vale blivit fri och placerat in bollen. Ännu en gång behövs det någon typ av väckarklocka för att någon typ av uppvakning ska ske.

Därefter växer West Ham mer och mer in i matchen och tar över kontrollen över matchen, och det skulle ge resultat. I den 38:e matchminuten kvitterar The Hammers när Pablo Fornals inifrån straffområdet kan raka in bollen. Därefter fortsätter West Hams spelövertag halvleken ut även om Blackburn är långt ifrån att göra ett mål till. Aguerd blir till exempel tvingad till en räddning på mållinjen efter att Areola blivit rundad.

I den andra halvleken blir det fortsatt tydligt att det är West Ham som går för ett ledningsmål snarare än Blackburn. Och efter bara tio spelade minuter av halvleken har Antonio en jättemöjlighet att ge hemmalaget ledningen, men på klassiskt ”Antoniovis” bränner han och träffar istället stolpen från nära håll.

Matchbilden höll i sig och det kändes mer och mer som att det bara var en tidsfråga innan vi skulle göra mål och sedan ro den här båten i hamn. Och till en början blev det också så. Antonio ger oss till slut ledningen i matchminut 78, bara någon minut efter att Scamacca och Bowen äntrat planen.

En annan spelare som hade blivit inbytt efter en knapp timme var Ben Brereton Díaz. Och han visade sina kvaliteter när han kvitterade strax innan tilläggstiden och tog matchen till straffar.

Väl där tog det lång tid innan lagen kunde skiljas åt. Det tog 19 raka straffar i mål innan Ogbonna skulle slå matchens 20:e straff utanför och därmed skjuta West Ham ur ligacupen redan i den tredje omgången.

Ännu en gång den här säsongen så blir man besviken på West Hams insatser. Ännu en gång släpper West Ham in ett tidigt baklängesmål och ännu en gång sätter West Ham inte sina lägen. Hur många gånger till ska vi få se precis samma historia återberättas för oss efter en match, utan att det blir någon sorts åtgärd? Ett tidigt uttåg ur ligacupen på straffar är väl vad det är och visst drabbas vi inte sådär enormt negativt rent sportsligt den här redan extremt komprimerade säsongen. Men att vi inte ska klara av att slå Blackburn Rovers hemma med den truppen vi har, även om några stjärnspelare vilades, är för mig ofattbart.

Jag har all respekt i världen för vart David Moyes har tagit den här klubben under hans nuvarande sejour här, och jag är verkligen inte en av dem som glömmer av vad en person har åstadkommit tidigare bara för att det går lite tungt just nu. Men trots det så kanske det är rätt läge för förändring. Rätt läge att få in någon som vill arbeta progressivt snarare än att stå stilla i utvecklingen av spelet och utnyttja alla stora stjärnor vi nu har gett oss själva sportslig status för att värva in. Nu har vi bara en match kvar innan uppehållet. Skulle spelet se likadant ut i helgen igen där spelare som Scamacca, Paqueta och Downes används på fel sätt, ja då tror jag nog att det är dags för någon ny att ta över rodret efter VM.

Kasper Ljungström2022-11-09 23:42:40
Author

Fler artiklar om West Ham