London Stadium, 2022-05-01 17:30

West Ham - Arsenal
1 - 2

West Ham - Arsenal 1-2

West Ham lyckades inte få med sig några poäng från Londonderbyt på Olympic Stadium. Arsenal kunde via två mål på fasta siutaioner vinna matchen med 1-2.

Inför matchen var frågan hur många spelare Moyes skulle rotera för att fokusera på den viktiga returmatchen i Europa League på torsdag. Svaret blev Antonio, Soucek och Johnson. Sedan tidigare var det klart att Dawson skulle missa matchen på grund av avstägning. Moyest ställde upp med följande startelva:

Fabianski
Coufal, Zouma, Cresswell, Fredricks
Noble, Rice
Fornals, Lanzini, Benrahma
Bowen.

Första halvlek inleddes väldigt avvaktande från båda lagen. Mycket bolltrillande i lågt tempo på ofarliga ytor. Detta ledde till en väldigt chansfattig inldening av matchen och inte förrän i 35e minuten kom första farliga målchansen då Nketiah kom rättvänd strax utanför straffområden och placerade avslutet i Fabianskis vänstra stolpe som rutinerade Fabianski kunde styra ut bollen till hörna. Dessvärre utnytjade Arsenal hörnan och Holding nickskarvade in bollen i bortre stolpen. DIrekt efter målet tände matchen till och Rice var så när på att kvittera via en skarvnick på en hörna men Ramsdale lyckades rädda bollen tack vare en reflexräddning. West Ham lyckades hitta kvitteringen strax innan pause när Coufal spelade in bollen snett inåt bakåt till Bowen som på första touchen la upp bollen till sin vänsterfot och fick in bollen i Ramsdales högra hörn.

I inedningen av andra halvlek fick Bowen en djupledspassning där en framrusande Ramsdale kom in sent i duellen, Bowen petade fram bollen och hoppade undan för att undvika Ramsdales tackling och gled sedan vidare i gräset. Domaren för dagen Mike Dean blåste frispark och de flesta undrar ifall det ska bli rött eller gult kort på Ramsdale. Men Dean gav Bowen gult kort för filmning vilket är ett helt obigripligt domslut och VAR kollade inte ens på situationen.

Kort därefter i 54e minuten nickade Gabriel in 1-2 till Arsenal via ett ett inlägg av Martinelli. I situationen innan bollen gick till Martinelli tog bollen på armen på en Arsenalspelare men inget domarna noterade med intresse. Två avgörande domslut som gick emot West Hams.
Efter Arsenals ledningsmål hade West Ham svårt att skapa några farliga målchanser och energin och desperationen fanns inte till 100%. Arsenal var snarare närmare att göra 1-3 genom ett flertal kontringar från framförallt Nketiah men Fabianski kunde avfärda dessaavslutsförsöken.

Sammanfattningsvis fanns inte det 100% fokus och motivation som behövs för att ta poäng mot topplagen i Premier League. Nyckelmatchen för säsongen är på torsdag, vilket märktes framförallt sista halvtimmen i matchen. När även domsluten var emot oss gjorde det saken inte enklare och Arsenal kunde ta med sig alla poängen.