Lagbanner
West Ham-Everton 0-1: Oerhört oroväckande

West Ham-Everton 0-1: Oerhört oroväckande

West Ham åkte på pumpen hemma mot Everton med 0-1. Detta efter den tredje urusla insatsen på en dryg vecka. Jag hoppas inte att vi är på väg ner i förra säsongens hjulspår.

Söndagsförmiddagen öppnade optimistiskt när man öppnade X, f.d Twitter, och såg att Mohammed Kudus skulle få göra sin första start i ligan.
Men det var ungefär där som söndagens glädje tog slut.

För ingen med sympatier för West Ham kan ha speciellt mycket positivt att ta med sig från insatsen som sedan väntade. 

Visst, West Ham förde spelet under inledningen och var det bättre laget under en kvart. Men därefter planade matchbilden ut sig mer och mer och Everton såg allt eftersom ut att jobba sig in i matchen. 

I den 28:e matchminuten skulle det sedan bli vad man på hockeyspråk kallar för gurgel när James Tarkowski gånger två gav sig på Mohammed Kudus vilket det var inte helt uppskattat och det blev en liten uppgörelse mellan några spelare. 

Det är ungefär det som finns att rapportera från halvlek nummer ett.

När den andra sedan började var West Ham fortsatt oerhört bleka och det kändes väldigt fantasilöst framåt. Precis som det har gjort i samtliga av de här dåliga insatserna under den senaste veckan. 

En gemensam nämnare för alla de här tre matcherna är att James Ward-Prowse har fått kliva ner i banan och spela sexa bredvid Alvarez. Något som David Moyes har fått för sig och inte verkar vilja ändra på trots att det uppenbarligen inte funkar och att det ”gamla” spelsättet, där Alvarez sköter det defensiva ansvaret på mittfältet relativt själv och Ward-Prowse får vara mer delaktig i offensiven, gör det. 

Den andra halvleken hann heller inte pågå speciellt länge innan Everton skulle ta ledningen. I den 51:a matchminuten vänder Dominic Calvert-Lewin bort dubbla West Ham-mittbackar och placerar in den i hörnet. 

Han är den andra anfallaren på de senaste två ligamatcherna som har visat innebörden av att ha en anfallare som faktiskt kan skapa möjligheter på egen hand och som har ett riktigt vasst målsinne. 

Minuterna fortgick, och West Ham såg fortsatt oerhört bleka ut. Visst fanns det någon slags anstormning, men efter att man valde att byta ut ”JWP” för Soucek så försvann kreativiteten ytterligare, och vid flera tillfällen hamnade bollen hos Alvarez som helt enkelt inte visste vad han skulle göra med den. 

Nu är det tre usla insatser på åtta dagar. Det här börjar bli oroväckande på riktigt, och jag hoppas att det här är en klassisk formsvacka, snarare än att verkligheten har kommit ikapp oss. Men för varje match som går, där det ser ut som det gör, så blir hoppet mindre. 

Härnäst väntar först en ligacupmatch mot Arsenal, och därefter en bortamatch i ligan mot Brentford. Personligen gör det inget för mig om vi skulle åka ur ligacupen tidigt för att inte ha fyra tävlingar att spela när FA-cupen väl drar igång, men om vi dessutom skulle förlora nästa ligamatch, på samma sätt, då är det mörkt på riktigt. 

TV: Calvert-Lewin sänkte West Ham
 

 

Kasper Ljungström2023-10-29 16:15:00
Author

Fler artiklar om West Ham