Lagbanner
London Stadium, 2023-09-16 16:00

West Ham - Manchester C
1 - 3

West Ham-Man City 1-3: Styrkebesked

West Ham-Man City 1-3: Styrkebesked

Inför matchen fanns det viss optimism. Och trots att Manchester City var numret för tunga, så finns det ingen anledning att vara mindre optimistisk inför fortsättningen. Bortalaget vann med 3-1.

Att West Ham skulle förlora mot Manchester City, precis som alla andra lag gör, är såklart inget att hänga läpp över. Än mindre när man förlorar på det här sättet.

West Ham ställde upp med en aning mer defensivt balanserad elva än senast, vilket var väntat. Det enda bytet som gjordes var Soucek in och Benrahma ut.

Matchen inledde väldigt positivt för West Ham. Det blev precis den matchbilden som man kunde förutspå utan att sticka ut hakan allt för mycket. West Ham backade ner, och City rullade boll på offensiv planhalva. Men med det sagt så var känslan initialt att vi inte backade hem och var rädda. Vi gick inte och väntade på att det skulle ringa, så som vi gjorde större delar av förra säsongen. Vi var solida och lät inte City komma alltför nära. Och när vi väl fick bollen, ja då vågade vi faktiskt hålla i den, ha lite tålamod och andas ut en sekund. Det tycker jag är den absolut viktigaste detaljen att ta med sig från den här matchen.

Såklart ska man inte undgå elefanten i rummet. Men normal utdelning hade förmodligen Haaland gjort ett mål redan i halvtid. Men så blev det inte och istället, när halvtidsvisslan ljöd, var det West Ham som ledde matchen.

Efter en omställning längs högerkanten levererade Vladimir Coufal in en boll till mannen som hittar in i poängprotokollet allt som oftast för oss den här säsongen. James Ward-Prowse. Vilken spelare vi har värvat i honom.

När City skapade något var det ofta för att Citys nye vänsterytter Jeremy Doku skapade farligheter. Och vid kvitteringen, bara någon minut in på andra halvlek, var det också han som stod för den. Det var uppenbart att Coufal hade stora problem att hänga med när belgaren satte fart. Och det är inget som är unikt för den här matchen. Ofta är det så att Vladimir Coufal inte riktigt har speeden för att hänga med många av de vindsnabba yttrarna som finns i den här ligan.

Hur som helst gjorde Jeremy Doku 1-1 i den 46:e matchminuten, men sedan tog det ett tag innan ledningsmålet skulle komma. West Ham fortsatte sitt hängivna försvar med kontringar ett tag till, och gjorde livet svårt för Manchester City.

Men i den 76:e kom ledningsmålet för City genom Bernardo Silva och pyspunkan var total. Ett riktigt dåligt tajmat nickförsök av Aguerd var allt portugisen behövde för att ge bortalaget ledningen.
Och resultatet skulle också spetsas till när Haaland till slut skulle få hitta in i målkolumnen. 3-1, och City har fortsatt gått rent genom ligaspelet i år.

Men som sagt. Jag misströstar inte för det här. Snarare tvärtom. Det fanns delar i det hela som verkligen är positiva. Och jag både tror och hoppas att Liverpool nästa helg kan bli en liknande uppgift, men där den där omänskliga och maskinliknande tryggheten som City har över att de vinna matchen hur det än ser ut, inte riktigt finns.

Nya tag, helt enkelt!

TV: Haaland målskytt när City vände och vann mot West Ham
 

Kasper Ljungström2023-09-18 14:45:00
Author

Fler artiklar om West Ham