London Stadium, 2021-09-19 15:00

West Ham - Manchester U
1 - 2

West Ham - Manchester United 1-2

West Ham förlorade matchen med 1-2 efter att förra säsongens succéspelare Jesse Lingard avgjord matchen i 89:e minuten. West Ham hade ett guldläge att kvittera genom straff på tilläggstid men Noble missade tyvärr efter att blivit inbytt endast för att slå straffen.

Inför matchen hade Moyes meddelat att Benrahma fått en smäll i Europa League-matchen och riskerade att missa matchen, men magikern från Algeriet fanns med i startelvan. Antonio var avstängd sedan sitt röda kort mot Southampton senast och Bowen ersatte honom längst fram. Zouma fick som väntat göra Premier League för West Ham så Moyes ställde upp med följande elva:

Fabianski
Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell
Rice, Soucek,
Fornals. Benrahma, Vlasic
Bowen

I första halvlek hade Manchester United inledningsvis det mesta av bollinnehavet. West Ham pressade dem högt upp i banan och deras backlinje hade stora problem att hitta uppspels vägar genom West Hams höga försvarsspel. Efter dryga kvarten skapade West Ham matchens då hitills bästa målchans. Bowen och Benrahma pressade och vann bollen av Maguire i Manchesters straffområde. Benrahma spelade bollen snett inåt bakåt som Bowen tyvärr inte kunde förvalta och fick endast iväg ett misslyckat avslut. I 30:e minuten var kombinationen omvänd, Bowen klackade bollen snett bakåt till Benrahma som tog emot bollen och avslutade och via styrning på Manchester United försvarare studsade bollen in i mål otagbart för de Gea. Tyvärr kunde inte West Ham behålla ledningen i mer än fem minuter sedan Fernandes slagit ett inlägg där Ronaldo ryckte ifrån Cresswell, styrde ned inlägget på Fabianski som reflex räddade, men lyckades inte få iväg bollen mer än till Ronaldo som placerade in kvitteringen. West Ham gjorde överlag en solid första halvlek, väl organiserade med vassa kontringar.

Andra halvlek var ett ställningskrig där båda lagen skapade flertalet halvchanser utan att det var riktigt nära under första 30 minuter av halvleken. Efter cirka 15 minuter in i halvleken började West Ham-spelarna tröttna efter att sprungit oerhört mycket i press- och försvarsspelet. West Ham sjönk längre och längre ned i banan men när bollen erövrades lyckades vi ställa om till farliga kontringar med mycket folk involverade framåt. I 73:e minuten byttes Lingard in för Manchester United inför en applåderande hemmapublik. Bytet skulle visa sig vara matchavgörande då Lingard i 89:e minuten curlade in bollen i bortre krysset otagbart för Fabianski (Lingard firade respektfullt). Trots 1-2 målet i slutskedet var inte dramatiken över där. PÅ tilläggstiden slog Yarmolenko ett inlägg som tog på Shaws hand och straff till West Ham. Moyes bytte in Noble för att ta straffen som tyvärr sköt en dålig straff som de Gea läste och lyckades rädda… Kort därefter blåste Atkinson av matchen och den blytunga förlusten var ett faktum.

Diskussionen efter matchen är hur Moyes kunde byta in en spelare för att ta en straff utan att ha vidrört matchbollen innan. Med facit i hand borde ju såklart Rice tagit straffen och Moyes överanalyserde helt klart situationen och med EM-finalen i somras nära till minnet känns beslutet helt klart dumdristigt. Det var även flertalet straffsituationer i andra halvleken åt båda hållen. Orkar inte gå in i någon VAR-diskussion här, men helt klart togs det många märkliga beslut kring straffsituiationerna.
Nya mittback låset med Zouma och Ogbonna såg lovande ut och blir säkert väldigt bra på sikt. Antonio saknades, Bowen gör det bra och gör en gedigen arbetsinsats men Antonio erbjuder andra dimensioner som ingen spelare i truppen kan ersätta.