Lagbanner
West Ham-Manchester United 2-0: Vi har ligans bäste brasse

West Ham-Manchester United 2-0: Vi har ligans bäste brasse

West Ham höll andra raka nollan och slog Manchester United med 2-0. Detta efter att ligans bäste brasse, och kanske till och med mittfältare, visat sin briljans på nytt. Som Hammer kan man därmed fira jul med mungiporna uppåt.

I min införrapport målade jag upp två scenarion. Ett där Manchester United skulle vända på sin tuffa trend efter krysset på Anfield och addera ännu en snöplig uddamålseger mot West Ham till sitt konto, och ett scenario där West Ham skulle studsa tillbaka efter onsdagens match och stå för en bra insats. 

Utfallet blev det sistnämnda.

Eller nja, ska man vara ärlig såg det inte toppen ut i den första halvleken. Tempofattigt och till stor del fantasilöst. Men samtidigt var motståndarlaget inte heller något vidare.

Men i den andra halvleken blev det ändring på saker och ting. West Ham kom ut med lite mer energi, och känslan var att man helt enkelt försökte lite hårdare i varje duell, varje anfall och varje situation. Samtidigt var United fortsatt ganska ofarliga, och lyckades inte riktigt bryta igenom firma Zouma/Mavropanos för de där riktigt vassa chanserna. 

Och med knappt 20 minuter kvar att spela skulle också det förlösande hemmamålet komma. 
Lucas Paqueta visade upp klassisk brasiliansk briljans när han kyligt chippade bollen över Uniteds nykomponerade backlinje, och Bowen kunde sätta dit den. 

Den passningen kan inte många spelare i världen slå. Och Lucas Paqueta gör det på veckovis basis. I en West Ham-tröja. Jag vet, det är svårt att ta in när man läser det, men jag vågar hävda att vår brasse är ligans bäste på sin position. 

Därefter skulle brassen stå för en till assist, hans femte (!) på två matcher, när han och Kudus samspelade sig fram efter en miss i bortalagets uppspelsfas och punkterade slutresultatet 2-0. 
Som att det inte vore nog med att ha Lucas Paqueta i bygger så finns även Mohammed Kudus där. Åh, så finns det ju en viss Jarrod Bowen där också, med flest spelmål i ligan. 

Ja, ni hör ju. En kväll som denna, efter att man precis gått vinstlös ifrån ännu en uppesittarkväll, så kan man åtminstone titta på West Hams fronttrio, formkurva och tabellposition och återigen fyllas med ro. Det känns som att det här laget kan, om allt vill sig väl, ge oss supportrar en vår som kommer att bli svårglömd.

Med det sagt,
God Jul på er alla Hammers där ute! 

Kasper Ljungström2023-12-24 00:07:43
Author

Fler artiklar om West Ham