Lagbanner
Etihad Stadium, 2023-05-03 21:00

Manchester C - West Ham

West Ham står inför säsongens svåraste match
Fabianski kommer sättas på prov.

West Ham står inför säsongens svåraste match

På onsdagskvällen beger sig West Ham till Etihad för att ta sig en an den blå sidan av Manchester. City har åtta raka ligasegrar och har seglat om Arsenal och upp i tabelltoppen. Ett West Ham med svajig form kommer få det hett om öronen, finns minsta chans till poäng mot ett lag som endast misslyckats med att vinna två hemmamatcher på hela säsongen?

Hammers kommer definitivt till spel utan Scamacca medan Zouma, som klev av mot Crystal Palace, är högst tveksam till spel. I övrigt har vi fortfarande i stort sett bästa möjliga lag att tillgå och det kommer behövas mot ett av världens bästa lag med guldvittring. 

Vad City beträffar så kan de komma att sakna Ake och framförallt mittfältsesset De Bruyne, men de har ändå så löjligt bred trupp så de kommer fortfarande kunna mönstra en otroligt stark startelva.

West Ham var nära poäng mot Liverpool och borde fått straff i slutet, men mot Palace kom laget inte alls upp i nivå och det spelet kommer inte räcka någonstans mot serieledande City som förutom att vara otroligt bra och har Haaland med 34 mål dessutom har sju raka segrar mot oss. Att vi skulle vända den trenden är högst osannolikt.

Det känns som en inte alltför vågad gissning att West Ham kommer sjunka otroligt djupt med backlinjen och kommer få ägna hela matchen åt att slå ifrån sig och i bästa fall får till en kontring som kan ge en fast situation.

För att försöka vara lite positiv så var jag lika övertygad om att vi skulle vara chanslös mot Arsenal och det slutade med att vi fick med oss en poäng, men det var på hemmaplan och Gunners var ur form. City är formstarkast i ligan och har dessutom tagit sig till semifinal i Champions League. 

Det mest positiva inför matchen är att vi har allt att vinna. Förlorar vi så är det som det ska och lyckas vi få med oss en poäng eller till och med mer har vi stått för en enormt insats. 

Det lustiga är att det faktiskt var vår bottenkonkurrent i Everton som var senaste laget att ta med sig en poäng från Etihad när de spelade 1-1 på nyårsafton, om de kunde så ska väl vi också kunna!
För övrigt kom Citys hittills enda förlust på hemmaplan mot Brentford i november. 

Come On You Irons!

JesperJesperWHU2023-05-02 12:58:35
Author

Fler artiklar om West Ham