West Ham United- Chelsea FC

West Ham tog säsongens första tre poäng när man hemmaslog Chelsea på London Stadium.

West Ham vandrade in i sommarsolen på London Stadium med nyförvärvet James Ward- Prowse med i start elvan. Nytillskottet skulle få en viktig inverkan i matchen med två assist.

Trots att West Ham dag slutade i stora leenden runt om i huvudstadens östra delar så var det bortalaget som kontrollerade matchen de mesta stunderna. Chelsea vann klart och tydligt bollinnehavet i matchen men de hade svårt att få bollen i nät, detta trots att Chelseas frontspelare kom igenom West Hams försvar flera gånger.

West Ham United XI

Areola
Coufal-Zouma- Aguerd- Emerson
Soucek- Ward-Prowse
Bowen-Paqueta-Benrahma
Antonio

När matchen stod och vägde i första halvleken fick West Ham hörna. Nyförvärvet Ward-Prowse, som är känd för sin specialitet på fasta situationer, presenterade sig direkt när han öppnade sitt assist-konto  med att slå hörnan mitt på Aguerds huvud 1-0 till West Ham.

Chelsea manade på för en kvittering och efter cirka 30minuters spel fick de utdelning genom Chukwuemeka.

Chelsea ökade pressen ännu mer efter kvittering och gasade på för att att gå in i halvtidsvilan med en ledning. West Hams Soucek missbedömde Sterling löpning in i straffområdet och fällde honom oturligt och straff dömdes i den 43:e match minuten. Psykologiskt jobbigt för ett West Ham som i detta skedet kämpade för att ta en halvtidsvila med ett oavgjort resultat.
Fernandez tog hand om straffen men kunde inte ta sig förbi West Hams målvakt Areola som räddade. En oerhört viktig räddning i ett viktigt skede i matchen.

När andra halvleken började blev Chelsea tvingade till att göra byte på målskytten Chukwuemeka på grund av skada. Kanske gav detta West Ham lite momenten då Chelsea fick det svårare att komma igenom West Hams försvar. På den andra sidan planhalvan började West Ham komma igenom allt mer.

Ward-Prowse nöjde sig inte med en assist i matchen utan passade även till West Hams 2-1 mål. En fin pass till Antonio som distinkt avslutade lågt och gav West Ham ledningen i matchen.

I matchens 67 minut glidtacklade målskytten Aguerd återigen ner en Chelsea anfallare, denna gången otroligt klantigt. Aguerd fick syna sitt andra gula kort för dagen och fick därav kliva av planen.
De taktiska förändringarna blev då att Benrahma fick utgå för att ge plats för Ogbonna i backlinjen.

Trots att West Ham spelade med en man mindre gjorde man det bra defensivt och fick många minuter att gå när Paqueta höll bollen djupt. Känslan var att Chelsea inte kunde skapa så mycket och att de flesta försöken gick fel av sig självt.

West Hams senaste nyförvärv Álvarez från Ajax fick även han några matchminuter när han ersatte Ward-Prowse, och han visade verkligen vilken mittfältsmotor han är. Ständigt i rörelse och rätt placerad samtidigt som han gör bra tacklingar i rätt läge för att återta bollen.

West Ham fick tid att fira en till gång innan matchen tog slut. Paqueta slog in en straff i 90+5 och satte den sista spiken i derby-vinst kistan.

West Ham visade för dagen att det inte spelar någon roll hur mycket man har bollen utan vad man gör med den.

Tre blytunga och viktiga poäng för West Ham som för ovanlighetens skull fått en bra start på säsongen.