Lagbanner
Inför: West Ham United- Manchester City

Inför: West Ham United- Manchester City

Sju poäng på de tre senaste matcherna. Wolves, Leicester och Tottenham var samtliga högt placerade av experterna inför säsongen och det ger självklart West Ham ett ökat självförtroende inför kommande matcher. Kommer den fina formen att fortsätta på lördag mot ett högt rankat Manchester City eller blir det platt fall? Men vi vet iallafall att matchen inte är slut förens domaren har blåst i pipan.

West Ham kommer senast från en fantastisk upphämtning mot Tottenham under förra helgen. Efter en sådan match tar man självklart med sig mer än bara poänget i sig. Raderar man de sista 15 minuterna utav laginsatsen tror jag att David Moyes har funderat väldigt mycket på hur sårbara West Ham är i vissa delar utav planen. Visst, Tottenham är ett slagkraftigt lag med en offensiv bredd men det ska inte vara en ursäkt till att stå på hälarna under den första halvleken. Jag hoppas och jag förutsätter att detta är något som laget och Moyes har diskuterat vid sidan om. Jag förutsätter också att de sista 15 minuterna har diskuteras för att att bygga vidare på det fina offensiva spelet samt kämparglöden som West Ham faktiskt besitter. 

West Ham kommer förmodligen till spel med samma startelva som senast. Har svårt att se att Moyes skulle göra om laget när det har presterat så bra de senaste tre matcherna. Moyes sa idag (red. fred,) till whufc.com att Haller är spelklar igen efter sin skada som han drabbades av i samband med en träning förra veckan. Dock blir det antagligen på bänken återigen för fransmannen. 
Våran nya trix-spelare Said Benrahma har visat bra form på träningen sedan han kom. Moyes berättar att han vill få upp Benrahma till det rätta matchtempot som de flesta Championship spelare saknar när de kommer till Premier Leauge. Förväntar mig ett inhopp i matchen mot Manchester City om tillfället ges. 
Hade även varit kul att se Craig Dawson spela snart, men när det defensiva spelet har fungerat under de senaste matcherna (förutom inledningen mot Tottenham) har jag svårt att se Moyes ändra backsidan. 

West Ham United XI
Fabianski
Coufal-Balbuena-Ogbonna- Cresswell- Masuaku
Bowen- Soucek- Rice- Fornals
Antonio

West Ham ligger i skrivandets stund på en 9:e plats i tabellen. På samma poäng som Manchester City fast med bättre målskillnad (+4). Manchester City kommer senast från en vinst mot Arsenal med 1-0. Manchester City har blandat och gett denna säsongen än så länge, lagets supportrar har bland annat varit negativa efter matchen mo Leeds som slutade 1-1. 

Visar West Ham sig från samma sida som de har gjort de senaste matcherna så kommer vi garanterat få utdelning även denna matchen,fast vi behöver inte vänta tills matchens sista spark. Trots att vårat facit mot Manchester City inte är det bästa på senare år tror jag på vinst. 

I’m feeling supersonic…

Come On You Irons!

 

Eric2020-10-23 18:02:00
Author

Fler artiklar om West Ham