Lagbanner
Yarmolenko med flera som lämnar West Ham

Yarmolenko med flera som lämnar West Ham

West Ham meddelar idag officiellt att flera spelare kommer att lämna klubben när deras kontrakt går ut 30 juni.

Att Mark Noble lämnar är redan känt sedan ett år tillbaka.

Andriy Yarmolenko kommer också att lämna West Ham. Det blev fyra år för honom i Hammers. 86 matcher och 13 mål mål blev det för Yarmolenko under hans tid i klubben. Yarmolenko hade otur när han kom till West Ham. Han åkte på en allvarlig hälseneskada några månader efter att han anslutit. När han kom igen säsongen efter så märktes det tyvärr att skadan hämmade honom. Så vi fick inte se den riktige Yarmolenko efter det tyvärr. Yarmolenko försökte dock så gott det gick.

Vi Hammers kommer dock att minnas Yarmolenko med värme. Dels efter hans vinstmål mot Aston Villa som var enormt emotinellt eftersom hans hemland Ukraina bara några veckor innan blivit utsatta för en vidrig invassion av Ryssland. Vi lär också komma ihåg honom för vinstmålet mot Sevilla. Jag hade turen att vara på plats i den matchen. Det var en fullständigt elektrisk stämmning under hela matchen och i synnerhet efter Yarmolenkos 2-0 mål. Ett annat oerhört viktigt mål gjorde Yarmolenko sommaren 2020 när West Ham riskerade att åka ur Premier League. När han hoppade in mot Chelsea och satte 3-2 i slutet innebar det vinst och en stor anledning till att vi höll oss kvar. Så det är även med Yarmolenko liksom Noble som man känner ett vemod att han lämnar. 

Stort tack för tiden i West Ham och varmt lycka till i framtiden Andriy Yarmolenko.

Ryan Fredericks kommer också lämna klubben. Han kom på fri transfer sommaren 2018 från Fulham
Det blev 77 matcher och tre mål för Fredericks i West Ham. Fredericks har varit en helt okej truppspelare och jag hade gärna sett honom kvar som truppspelare men då han har en hög lön och knappast vill gå ner i lön så blir det att han lämnar klubben. Det ryktas om att hans gamla klubb Fulham är intresserade av honom. Även Southampton har nämnts. 

Stort tack för din tid i West Ham och varmt lycka till i framtiden Ryan Fredericks.

Efter tre år i West Ham är det även dags för David Martin att lämna klubben. Han spelade fem matcher för sin favoritklubb. Hans första match är nog den vi fans kommer att minnas honom mest för. Äntligen hade dåvarande managern Manuel Pellegrini petat sållet till målvakt Roberto och ställde Martin i målet. West Ham hade en fruktansvärd säsong efter att Lukasz Fabianski skadat sig. Det var många av oss somm ville att Martin skulle få chansen. Det kunde knappast bli sämre än med Roberto.

Det blev det inte heller tvärtom. Martin höll nollan i en vikttig bortavinst mot Chelsea. Det blev efter matchen mycket emotionella scener där Martin sjönk ihop på planen med stor lättnad men även glädje. Inte minst när han efter matchen träffade sin pappa och West Ham legenden Alvin Martin. Så David Martin som växt upp i klubben som liten pojke hade fått sin dröm uppfylld att spela för West Ham.

Stort tack för din tid i West Ham och varmt lycka till David Martin.

Nathan Holland kommer också lämna klubben efter att ha gjort fyra matcher. Det ville sig aldrig riktigt i West Ham för honom. Han har innevarande säsong varit på lån i Oxford och gissningsvis blir han kvar där. 

Stort tack för din tid i West Ham och varmt lycka till i framtiden Nathan Holland.

West Ham släpper också några unga spelare som inte får förlängda kontrakt. Jayden Fevrier, Bernardo Rosa, Amadou Diallo, Ossama Ashley och Isaac Evans lämnar när deras kontrakt löper ut.

Stort tack för tiden i West Ham och varmt lycka till Jayden Fevrier, Bernardo Rosa, Amadou Diallo, Ossama Ashley och Isaac Evans.

Arne Söderlund2022-05-27 10:51:00
Author

Fler artiklar om West Ham