Lagbanner

Revansch på The Hawthorns ?

Alla Wiganfans kommer ihåg den nesliga förlusten på the Hawthorns senast. Nu har vi lärt oss läxan och det är dags för revansch.

Lite historia

Senast Wigan gästade The Hawthorns var det två topplag som möttes. Matchen som spelades hade stor betydelse för utgången av ligan. DEn gången gick West Bromwich segrande ur striden dels med hjälp av ett straffmål och ett mål på övertid. Det återsod bara sekunder när Thomas Gaardsoe satte 2-1 och West Bromwich lade tre viktiga pinnar till högen i sin kamp för uppflyttning.

Jodå, WBA lyckades ta sig till Premier League som mycket goda tvåor i div 1. Wigan missade playoff med bara 30 sekunder kvar av säsongen. Vem bryr sig idag, detta är historia nu. Men vad har hänt med lagen sedan dess ?

WBA förstärkte sin trupp från olika håll, Ungern, Danmark, Japan och England i sin kamp för överlevnad. Ni som minns upplösningen av bottenstriden i Premier League i våras kommer ihåg att det var en helveteskamp mellan fyra lag. Tre lag skulle ur och bara ett lag fick fortsätta sola sig. Med en ansträngning utöver det vanliga lyckades WBA ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket i sista matchen.

Wigan missade slutspelet, men nu visste man var man stod. Premier League var bara ett stenkast bort, det gällde bara att kasta lite länge nästa gång.

Wigan satsade med spelare från Bolton, Crewe och Djurgården i sin kamp att nå The Prem. Detta var det längre stenkastet, man nådde ända fram som tvåa i Championship.

Upptakten inför 2005/2006

Under sommaren har West Bromwich förstärkt ytterligare med bl a Wigans Nathan Ellington som bytte klubb under uppseendeväckande former. Han har inte rosat marknaden i WBA ännu, förmodligen har han inte fallit in i mönstret än, det kan ta tid att bli lära sig spela i Premier League. Dessutom har man tagit hem Kirkland på lån, detta var ett smart drag av Bryan Robson. Kirkland kan mycket väl verka som förstemålvakt i WBA, han är duktig och har rutin.

Wigan har varit aktiva på transfermarknaden i sommar. Inte mindre än nio spelare har tillkommit. Paul Jewell vet vad som krävs för att hänga kvar i högsta serien.

Matchen

Matchen gäller ganska mycket, återigen talas det om en sexpoängsmatch. Lagen antas vara ganska jämna under säsongen och fördelningen av poängen i den här matchen är viktig. WBA kommer till spel med en del intressanta spelare, Jonathan Greening spelar på vänstermittfältet, Kirkland kommer troligen att stå i mål, skytteligaledaren Geoff Horsefield finns givetvis på plats liksom ungerske landslagsmannen Zoltan Gera på högermittfältet.

Wigan får chansen att för första gången testa David Connolly som nyligen anlänt från Leicester. Att han får chansen från start verkar givet, Wigan har ju bara två friska anfallare för tillfället. Bakom Connolly och Roberts har Jewell en hel del kort att spela med, vi väntar fortfarande på Skokos debut och Johanssons genombrott. Jimmy Bullard gör sin 116 raka match i A-laget och backlinjen är intakt, Chimbonda-Henchoz-De Zeeuw-Baines. Fortfarande är Filan skadad, men reservmålvakten Pollitt gör ett utmärkt arbete. Filans frånvaro märks inte.

Eftersom matchen spelas på The Hawthorns kommer WBA att göra allt i sin makt för att ta kommandot. Wigans tuffa mittfält och backlinje kommer att hålla dem stången, men Horsefield slår in 1-0 i första halvlek. I andra halvan orkar WBA inte längre utan Wigan trycker på intensivt och Connolly får äran att kvittera till 1-1.

Matchen har lågt underhållsvärde, den visas i efterhand på söndag 11 september kl 1800. Ratta in den arabiska kanalen ART Sport 2 om du är intresserad.

Revanschen som menas i ingressen betyder att Wigan förlorar inte igen.    
 :  )

Lez2005-09-09 19:02:00

Fler artiklar om Wigan