Wigan-Middlesbrough 1-1

Tro det eller ej, Wigans högerback Pascal Chimbonda spelar med handskar i september månad.

Ni som tycker att september är en härlig månad med behagliga temperaturer delar absolut inte Chimbondas åsikt om detta. Paul Jewell trodde att i september är det bara målvakter som spelar med handskar, men nu vet han bättre.

Som vanligt i Premier League startar Wigans matcher med att ena eller andra laget får ett antal målchanser innan klockan ens har tickat iväg till 10 minuter.

Det började med Jimmy Bullard och SuperLee McCullogh som båda fick chansen att starta nätandet, men Mark Schwarzer visade att han är en toppmålvakt i kanonform. Istället kunde Middlesbrough ta ledningen genom en frispark signerad Abel Xavier som nådde Mark Viduka f v b till Aiyegbeni Yakubu och 0-1 var ett faktum.

Efter målet ställde Steve McClaren upp en defensiv formation och spelade på kontringar, han var väl medveten om att Wigans spelare skulle orka mer i slutet av matchen, så hans taktik var förståelig.

Paul Jewell försökte mana på sina spelare, men de fastnade i Gareth Southgates igelkottförsvar. Jimmy Bullard gjorde vad han kunde för att dyrka upp låset, men uppgiften var för mycket för honom.

Wigan var inte nöjda med utfallet av första halvlek. man ville absolut ta hem hela potten. Chimbonda lyfte laget med sina tuffa uppspel på högersidan. Som väntat började Boro vackla under trycket och Wigan tog över mer och mer av matchen. I 52:a minuten var Wigan nära att få straff då Franck Queudue drar ner Damien Francis innanför straffområdet, men Rennie ( mannen i svart ) ansåg att tacklingen hade gått juste till. McCullogh tryckte strax därefter in både boll och målvakt in i nätmaskorna, men givetvis blev målet underkänt.

Efter 60 minuter ersattes Viduka med Maccarone och Connolly med Camara.

Boro fick några heta chanser med Fabio Rochemback som regissör, men avsluten blev tama. Det var som uppgjort att nu hade Boro inte mycket mer att ge, det var dags för hemmapojkarna att visa upp sig ......

..... vilket de gjorde med besked. En chansboll flög över Boros försvarslinje, Ugo Ehiogu missbedömde den och den landade snyggt hos Jason Roberts som enkelt kunde passa vidare till nyinsatte Camara. Denna gången kunde Southgate inte avvärja utan skottet gick distinkt in i maskorna. Wigan hade kvitterat !!!!

Wigan tryckte på för seger, men Southgate räddade sitt Middlesbrough med ett strålande försvarsspel. Matchen slutar med lågoddsaren 1-1.