Lagbanner

Andreas "Adde" Johansson

Adde för en tynande tillvaro i Wigan. Har han kraft att spela upp sig till Premier League?

Vi svenskar oaktat om vi håller på Elfsborg eller Hammarby ser gärna fler svenskar i internationell fotboll. När de ändå är ute och spelar är det grädde på moset om de lyckas ta plats i högsta serien.

De flesta läsare här känner till att Andreas Johansson värvades lite uppseendeväckande till Wigan Latics i vintras. Han fick inte mycket speltid i våras när klubben jagade en plats i Premier League, det blev 15 minuter i förlustmatchen mot Stoke (0-1).

Paul Jewell hade lovat Adde mer speltid denna säsongen. Han fick chansen men tog den inte. Vi minns med förskräckelse den bortkastade målchans han sumpade i slutminuterna mot Chelsea. Det verkar som om han samtidigt sjönk djupt i managerns framtida planer.

Han har spelat en del B-lagsmatcher med varvade resultat. Detta räcker naturligtvis inte om han planerar att ta sig upp till A-lagets startelva. Men nu kan vi äntligen läsa om hans lyckade match mot West Bromwichs bilaga där Adde var en frontfigur i segermatchen (2-1) och han nätade båda gångerna enligt brödtexten. Enligt rapporten satte han bara en strut, men det känns positivt om han börjar ta för sig lite mer.

Vi vill ha lite mer jävlaranamma av Adde, det blir roligare för oss alla och Premier League blir intressantare för fler svenskar.

Kämpa på, Adde. Du har hela nationen bakom dig.

Lez2005-10-11 10:42:00

Fler artiklar om Wigan