Lagbanner

Toons till JJB

Det är dags för klubbarnas första ligamöte någonsin. Newcastle United är välkomna till Wigan.

Eftersom det är över 50 år sedan klubbarna möttes senast har historiken ingen betydelse. Storlaget Newcastle slog ut ickeligalaget Wigan Latics ur FA-cupens tredje omgång 1953. Det skedde efter viss dramatik där Newcastle gick segrande ur striden med 3-2 i omspelet.

Läget i klubbarna.


Wigan har vilat sina spelare under det långa uppehållet. Visserligen har sju spelare hållt igång med landskampsuppdrag och ni har kunnat läsa om B-laget med Adde i spetsen, men överlag har läget varit lugnt i Wigan. Pascal Chimbonda är återställd efter skadan i matchen mot Bolton. Enligt Paul Jewell är Lee McCullogh spelbar trots en mindre skada i matchen mot Vitryssland. Newcastle har en skador i sin trupp: Solano, Dyer, Luque, Bramble, Babayaro och Moore. Graeme Souness klagar över att aldrig ställa upp sitt starkaste lag men han förfogar över en bred trupp och ersättarna är kompetenta. Sedan matchen mot Portsmouth får han dessutom tillbaka Emre på mittfältet.
 
Matchen.

Ingen har väl undgått att se att båda lagen fungerar bra för tillfället. Efter de inledande matcherna har lagen tillsammans nio matcher utan förlust och målskillnaden 12-4. Med så starka försvar tyder mycket på att den sluta 0-0. ( Vad säger du om det avgudaShearer, jag gillar ditt tips 4-5 ). Men när både Camara och Owen äntrar en fotbollsplan blir det knappast mållöst. På papperet verkar lagen helt jämna men med osmosteorin tror jag att Owen nätar för Newcastle och Wigan får inkassera en förlust 0-1.

Övrigt.

Matchen har stort medialt intresse, inte mindre än 20 kanaler, däribland Canal+Sport visar matchen live med kickoff kl 13.45. Ta gärna en närmare titt på kampen mellan Newcastles N'Zogbia och Wigans Chimbonda, där kan många roliga dueller utkämpas.

 William Hills odds: 2,62-2,90-2,50.

 : )

Lez2005-10-14 21:46:00

Fler artiklar om Wigan