Lagbanner

Inför Aston Villa - Wigan Latics

Aston Villa har vunnit alla matcherna mot Latics. Dags för upprättelse, Paul.

 Att ställningen är 3-0 till Villa stör inte Paul Jewells uppladdning inför matchen på Villa Park i helgen. Han funderar som bäst på hur han skall lura David O' Leary på konfekten.

Jo, det är en annorlunda Paul Jewell vi möter inför lördagens match på Villa Park. Han verkar vara införstådd med att han plötsligt står med ett manskap som är starkare än ett lag som för några år sedan befann sig i Europas topp. Han är imponerad av Villas mittfält och deras laganda. I morgon får vi se om han lyckas bända upp ett lag som är i behov av poäng och därför kommer att spela ytterst disciplinerat.

Läget i Wigan.

Som alla känner till kommer Lee McCullogh inte till start efter sitt röda kort förra helgen. Paul har redan utsett en ny vänstermittfältare, men vill inte avslöja vem det blir. Möjligen gav han en liten vink till oss när han tog av Alan Mahon i reservernas match efter 60 minuter. ( Förlust mot Liverpool och Adde blandade med en sämre insats ). Ett alternativ kan vara Gary Teale på högersidan eftersom Villa har problem på vänsterbackssidan. En taggad Teale skulle på egen hand fullständigt göra mos av Villas försvagade försvar. Problemet är bara att tagga upp honom, men han skulle säkert göra en hel del för att återvinna sin plats i startelvan. I så fall får vi se Jimmy Bullard på andra sidan. Det finns fler alternativ: Skoko, McMillan, Taylor och Wright. Vi får se.

Försvaret är intakt, alla spelarna inklusive Mattie Jackson är hela och friska. Anfallet dras med en liten skada då David Connolly har en uttänjd knäsena, men det verkar inte allvarligt. Rapporterna tyder på att han finns med på Villa Park.

Läget i Aston Villa.

Man kan lugnt säga att läget i Aston Villa är en aning ansträngt. David O' Leary förfogar över bara två hela centrala mittbackar och ingen naturlig vänsterback. Det är inget understatement att DOL önskar att inga fler skador inträffar i truppen. I anfallet kommer Milan Baros att saknas mest. Man har dock en av seriens mest underskattade forwards i Kevin Phillips. Han är fortfarande väldigt vass och kan oroa Wigans försvar. Hans genomsnitt med ett mål på två matcher är inte dåligt. Varning utfärdas.

Villa har en mycket duktig mittfältare i blott 20-årige Steven Davis. Hans riktiga karriär har knappt startat, men om han lyckas bra i Villa kommer vi säkert att få läsa om stöddiga övergångspengar inom en inte alltför avlägsen framtid.

Matchen.

Beroende på hur DOL vill formera sina trupper kan matchen antingen bli tillknäppt utan många målchanser och då kan vi förvänta oss många snygga individuella prestationer, men stabilt försvarsspel från båda håll håller bollen borta från nätet. Alternativet är att DOL vill ge publiken valuta för pengarna och satsa på ett häftigt attackerande spel. I så fall vet vi att PJ är inte svaret skyldig. En sådan match kan sluta med fem-sex mål. Match-i-matchen kommer denna gång att utspelas mellan mittfältsgiganterna Steven David och Damien Francis. Francis är ligans femte bäste passningsspelare ( avdelningen statistik ).

Övrigt.

Satsa slantarna mot Villa denna gången, William Hill ger 1,90 - 3,10 - 3,60, en klar hemmaseger. Skybet ger ungefär liknande, men tippar själva bortaseger. Kan någon förklara den logiken?

Matchen har skralt medialt intresse, den visas på italienska kanalen Sky Calcio 6. Art Sport 4 visar matchen i efterhand med start 18.30 CET.

:  )

Lez2005-10-21 22:20:00

Fler artiklar om Wigan