Lagbanner

Villa - Latics 0-2

Det är förståeligt om Villafansen bryter ihop efter gårdagens match. Det är nog bästa sättet att beskriva känslan att vara Wiganfan just nu.

 Matchtaktiken.

David O' Leary är säkert Wiganfan. Förra veckan gav han Steve Bruce en riktig känga och denna veckan tog han inte reda på hur man öppnar Wigans försvar. Steve Bruce är största hatobjektet i Wigan efter hans avhopp som manager där. DOLs taktiska miss bestod i att försöka anfalla på högersidan. Wigans vänsterback Leighton Baines har en stigande formkurva och Villas James Milner kom ensam med Baines flera gånger. Ni förstår säkert vem som gick segrande ur striden.

Matchen.

Villa var glödheta efter förra veckans derbyseger. De ägde spelet, de ägde linjerna och förde allting på planen under första halvtimmen. Dessbättre hade de svårt att komma till bra avslut. Det enda som hände åt andra hållet var i stort sett en straffsituation när Aston Villas Aaron Hughes fick bollen på handen i straffområdet, men domaren friade.

Villa kämpade frenetiskt med ett ineffektivt mittfält och som vanligt får det försvarande laget ett kontringsläge. Wigans Henri Camara sticker med bollen till höger och slår en pass till Jason Roberts i straffområdet. Hughes hinner emellan och blockerar passningen. Alla självmål är snygga, och när Hughes ställer sin målvakt fullständigt så ordnar han Wigans ledning på ett elegant sätt.

Aston Villa tappar inte sin kämpaglöd, man ångar på som tidigare. Kevin Phillips står för en mycket snygg bicykletas som går rätt i nätmaskorna, men han var redan avblåst för offside.

Andra halvlek.

Aston Villa börjar andra halvlek som de avslutade den första. Bollen är fast på Wigans planhalva, men man kommer inte till ordentliga avslut. Nu står det och väger mellan Villas kondition och Wigans taktik. Orkar Villa nöta ut Wigans spelare ?

Matchen kunde ta slut när Wigan får en kontring iscensatt av målvakten John Filan. Han upptäcker Camara ganska fri på mittplan och skickar in bollen rätt på Camaras fötter som har autostrada till Sörensen. Med upp i anfallet finns Graham Kavanagh helt omarkerad, men just i detta ögonblicket har den gode Henri glömt hur lagspel fungerar och får bara iväg ett lamt skott. Förra veckan fick Camara be om ursäkt för sitt uppträdande när han byttes ut, denna veckan får han be om ursäkt för någonting annat.

Villas kondition tar slut efter en dryg timme. Man byter två spelare, men det hjälper inte. Wigan sätter in Gary Teale istället för den skadade Jason Roberts. Teale var som kalv på grönbete. Han var överallt på högersidan, han hjälpte till i försvaret och han attackerade friskt. Eftersom försvaret var tröttkört var det tur att han fanns till hands.

Wigan stack upp i en ny kontring som avslutades med ett 25-metersskott av Alan Mahon som kunde fastställa slutresultatet 2-0 till bortalaget. Innan skottet hade han full koll på målvakt, medspelare och motståndare, det var sannerligen en iskall avslutning. Bra jobbat Alan, ge Paul Jewell bekymmer när han vill matcha in Lee McCullogh efter avstängningen.

Matchens lirare är utan tvekan Wigans målvakt, John Filan.

Lite statistik: (Aston Villa först)

Skott     16-6
På           5-6
Hörnor   9-5
Innehav 49-51

:  )

Lez2005-10-23 15:19:00

Fler artiklar om Wigan