Lagbanner

Wigan reser söderut

Det blir till att boka hotell i Portsmouth för de tillresta Wiganfansen.

TV-bolagen visar sig från sin sämsta sida när man begär att en match där fansen har en femtimmars hemresa framför sig efter slutsignalen skall starta så sent som kl 17.15 GMT. Samtidigt som FA börjar beklaga sig över dålig utveckling av publiksiffrorna är det synd att de inte sätter snävare gränser för TV-bolagens krav. Om TV-bolagen kräver en kvällsmatch borde väl i rimlighetens namn matchen mellan Aston Villa och Liverpool ligga bäst till hands då Pools fans bara har halvannan timme hem.

Inför Portsmouth-Wigan.

Det blir en spännande match på Fratton Park i morgon. Portsmouth ligger på en 14:e plats i ligan, men jag anser att den placeringen är missvisande. Portsmouth kan bättre än så och om inte skador tar knäcken på truppen så de lär sluta högre i tabellen i maj.

Pompeys har haft Lua Lua sjuk i malaria ganska länge, men nu verkar det som han äntligan skall få känna på lite hetluft. Frågan är hur pass länge han orkar spela, men det är bra för fotbollen att en härlig profil är tillbaka. Man lär också kunna ställa backen Linvoy Primus på banan igen efter skada. Det är positiva tongångar i Portsmouth med andra ord.

Wigans motståndare har alltid varit positiva inför matcherna. Dock har jag kunnat notera att de senaste matcherna har motståndarna tagit på sig blåstället för att verkligen kriga ner Wigan men misslyckats. Vad kan det bero på ? Är Wigans spelare bättre än man kunde tro från början? Är Paul Jewell ett större taktiskt geni än någon anar? Skiter spelarna i motståndet och bara öser på oavsett hur de spelar? Ingen vet svaret, men matchen i morgon kommer att bli annorlunda.

Matchen.

Portsmouth hotar med att spela 3-3-3-1 eller offensiv diamant eller 3-3-1-3 eller något liknande och ett sådant system har Wigan inte mött tidigare. Möjligen kan försvaret möta detta med långbollar till centrala mittfältet och anfallet. Om Portsmouth vinner höjdbollarna blir det till att kuta tillbaka om man heter Francis, ojojojoj vad han kommer att få jobba.

Wigan har fortfarande problem med skador på anfallarna. Paul Jewell väntar på besked om Jason Roberts deltagande. David Connolly kan inte vara med, men Superlee McCullogh som kan spela forward är tillbaka från sin skada och avstängning.

Det är svårt att tippa den här matchen. Den kan sluta hur som helst mellan 1-0 och 1-5, men jag tror att försvaren visar sig rätt ogenomträngbara och det slutar 1-1. Grégory Vignal är en av ligans bäste tacklare som skall möta den väldige Jason Roberts. Där kan en hel del roliga dueller utspelas.

Övrigt.

Avdelningen värdelöst vetande: Portsmouth har slagit 2987 korrekta passningar inför matchen, Wigans facit är 2249 st. (Gäller innevarande säsong.)

William Hills odds är 2,20-3,10-2,87.

Matchen visas i 19 kanaler däribland Canal +.

: )

Lez2005-11-04 20:08:00

Fler artiklar om Wigan