Lagbanner

Bayern München jagar Wiganspelare

Efter Wigans plötsliga inhopp i PL:s övre regioner börjar storklubbarna slicka sig om munnen.

Transferhistorik.

Wigan och Paul Jewell har haft en lite avundsvärd sits i engelsk fotboll under Dave Whelans ägarskap. Om en spelare inte har hållit måttet kunde PJ övertala DW att frigöra en summa för att hitta en ersättare. Den gamle spelaren fick avsluta karriären i B-laget tills kontraktet tog slut om ingen annan klubb var intresserad av hugga honom tidigare. Det har varit lite slit-och-släng om man säger så. Tydliga exempel har varit Peter Kennedy och Pat McGibbon. Dessa är kanske inte allmänt kända spelare, men båda har spelat i det Nordirländska landslaget.

Det gick väl att agera på det sättet när klubben spelade i andra- eller tredjedivisionen, men väl uppe i PL gäller de vanliga premisserna. Så fort någon spelare sticker ut kommer de större klubbarna med sedelbuntarna och vill ha en påskrift.

Det är känt att Newcastle kastat lystna blickar på Wigans vänsterback Leighton Baines.
Baines är en egen produkt, det är osäkert om Leighton vill lämna hemstaden. Om han kan garanteras en plats i startelvan förstår jag dock om han tar sig en riktig funderare.




Nuläge.


Nu förbereder Bayern München ett bud på högerbacken Pascal Chimbonda. Att just han blir föremål för en långväga storklubb torde knappast vara någon överraskning. Chimbonda har visat ordentliga kunskaper och en framåtanda som ytterst få spelare kan uppvisa. Enligt Premier Leagues eget Actim Index är han hittills ligans bäste back. Han har fått hemmafansen att skrika av glädje och fullständigt tagit loven av motståndarna. Det är bara att gratulera Bayern München till att de har så vakna scouter.

Frågorna som följer:

Vill Wigan sälja när man inte är i behov av pengar?
Om man väljer att sälja, klarar unge Ryan Taylor att matcha positionen?
Om man väljer att inte sälja, hur intresserad är Pascal att fortsätta i en liten klubb?
Nu vet vi att han är väldigt tacksam att få spela i England och han gillar publiken.

Detta blir svårt för alla parter. Förhoppningsvis får Bayerns scouter leta vidare när Sagnol flyttat till Juventus.

: )

Lez2005-11-22 19:56:00

Fler artiklar om Wigan