Lagbanner

Inför Wigan-Tottenham.

Varningens lampa lyser inför Tottenhams besök på JJB.

Det är lätt att luta sig tillbaka som Wigansupporter och titta på lagets framgångar i Premier League. Paul Jewell har varit så framgångsrik att han har blivit Månadens manager två gånger i rad. Förlustmatcherna kan fortfarande räknas till ena handen och dessutom har de varit med flaggan i topp. Det är i sådana lägen det gäller att hitta nya morötter så man kan tända till en gång till. PJ är utrustad med fingertoppskänsla när det gäller att hitta motiverade spelare. Laget spelade visserligen hyggligt i senaste matchen mot Arsenal, men spelarna uppträdde annorlunda och verkade mer stressade än vanligt. Kollektivet har fungerat bra mot sämre motstånd men någon eller några spelare försvann helt och hållet från matchen senast. Därför hoppas jag att det tändes en röd lampa hos PJ i lördags.

Under PJ:s regi har Wigan alltid rivstartat i serien för att senare falla in i ett något makligare tempo. Matchen mot Arsenal visade att en osäkerhetskänsla kan smyga in sig i laget och jag är rädd att tendensen från tidigare säsonger kan hålla i sig. Eftersom PJ förfogar över bra spelare även i B-laget kan det vara dags att börja tänka över situationen. Är det dags att t ex släppa in Matt Jackson i backlinjen och Josip Skoko eller Andreas Johansson på mittfältet för att dels släppa in några vildhingstar på planen och dels för att vila slitna spelare? Svaret får vi på lördag eftermiddag.

PJ har en övertro på sina spelare. Han ändrar sällan sin laguppställning, men nu hoppas jag att han är mer lyhörd för att öppna vissa positioner. En tuff och tät match väntar mot ett något sargat Tottenham och det kan finnas utrymme för förändringar.

Läget i klubbarna.

Skadeläget i Wigan är positivt, PJ kan välja och vraka bäst han vill. Tottenham lär vila mittfältaren Wayne Routledge efter en långtidsskada, backen Goran Bunjevceric är inte klar för spel ännu och Anthony Gardner spelade sin första match med B-laget i onsdags efter sin skada.

Matchen.

Det är svårt att gissa sig på en matchbild. Dels har Tottenham tappat formen en aning och dels kan Wigan börja känna av en inre press att man måste lyckas. I det läget tror jag att Tottenham kan sätta högsta fart från första början för att försöka hitta tillbaka till det vinnande spåret. Det är upp till Wigan att stå upp och visa vad man går för. Denna matchen kommer att bli en riktig värdemätare för hemmalaget.

Övrigt.

Wigan och Tottenham har aldrig mötts tidigare så det finns inga historiska fakta att luta sig emot.

William Hills odds är 2,50-3,10-2,50, det verkar lönsamt att tippa kryss.

Matchen visas direkt i fyra TV-kanaler, däribland Canal+Sport, kick-off kl 1600.

: )


Lez2005-11-25 18:39:00

Fler artiklar om Wigan