Lagbanner

Nytt nordvästderby: Liverpool – Wigan.

Utgången känns given när nykomlingen gästar Europas mästare.

”Framgång föder framgång”, sägs det. Fan tro’t, för i England har vi två bevis på att framgången har sitt pris. Det rör sig om två lag från Liverpool som offrade kommande säsong för snabba framgångar. Varför det har gått så illa för dem spekulerar vi inte i, möjligen höjde de ribban för högt för sina kunskaper. Nu har dock Liverpool börjat samla sig när man känner att läget är normalt. Man ståtar med fem raka ligasegrar och har hållt nollan under hela november inklusive Europaspel.

Läget i lagen:

Liverpool har inga skador i truppen, men mittfältaren Sissoko är avstängd. På pluskontot har man en utvilad Djibril Cissé som kommer att stöka till det för Wigans försvar. Frågan är hur mycket stryk laget tog i onsdags när man ligaspelade mot Sunderland. Har man så mycket kvalitet i laget att man orkar hålla spelet uppe i 90 hela minuter ? Varning för Wiganpoäng utfärdas.

Wigan spelade också i onsdags, men Paul Jewell vet vad som krävs i Premier League och sparade sina A-lagsspelare i cupmatchen mot Newcastle. Emerson Thome fick en käkskada i onsdags kan han inte vara med. För övrigt kan PJ välja hej vilt. Nu är frågan om Josip Skokos ligadebut verkligen högaktuell. Skoko är i dunderform vilket man inte direkt kan säga om Francis. Det ryktas om att laget blir intakt sedan förra veckan, men PJ bör ha veckat pannan en aning inför laguttagningen.

Matchen.

Det blir en tempofylld tillställning som publiken kommer att tycka om. Båda lagen är ute efter seger. Liverpools starkare mittfält kommer att dominera matchen, men PJ har visat att han kan hantera sådant motstånd. Med tanke på Pools starka form, hemmaplan och en spelsugen Cissé är tipset trots allt en hemmaseger, dock med en tydlig varning för att Wigan kan överraska. I skrivande stund är det svårt att hitta två duellanter, men vad tror ni om evighetsmaskinen Jimmy Bullard vs Steven Gerrard. Gerrard vinner allting i 70 minuter, men sedan …

Övrigt.

William Hills’ odds är solklara: 1,44-3,60-6,50.
Matchen har mycket stort medialt intresse och visas direkt i 28 kanaler. Nordiska fans kan enklast knappa in Canal + Sport. Glöm inte att tiden för kickoff är kl 13.45 CET.

: )

Lez2005-12-02 20:57:00

Fler artiklar om Wigan