Lagbanner
Inför Chelsea-Wigan

Inför Chelsea-Wigan

Kan Wigan skaka mästarna igen?

Chelseas manager Jose Mourinho vill att hans lag skall befästa positionen i toppen på Premier League genom att upprepa den ypperliga form de visade samma period under förra säsongen. Chelsea har en 10-poängsledning över Manchester United nu när de gör sig beredda för att möta Wigan på Stamford Bridge och Mourinho har sagt att december månad ut samt januari som avgörande för Chelseas jakt på en 2:a titel i Premier League.

Från och med mötet med Latics har Chelsea 8 Premier League-matcher till slutet av januari där de flesta är mot lag på den undre halvan. Samma period förra året visade sig vara mycket viktig för Mourinhos mannar där de gick segrande ur 7 matcher av 8 samt endast släppte in 2 mål, mot Arsenal på Highbury.

Det finns tecken på att Chelsea har återfunnit deras defensiva kvalitéer på sistone genom att bl.a. hålla nollan de senaste 5 matcherna, varav 3 av dem i Premier League. Mourinho hoppas givetvis att den typen av försvar bildar ett stabilt fundament att stå på den närmsta 2-månaders perioden där de möter lag som Arsenal, Fulham, Man City, Birmingham, West Ham, Sunderland och Charlton.

Glädjande för Mourinho och Chelsea är att mycket talar för att Joe Cole blir spelklar mot Wigan. Cole har tränat igen efter att ha missat de 2 senaste matcherna pga problem med vaden. Klart är i alla fall att Claude Makelele, Glen Johnson och Hernan Crespo inte ställer upp mot Wigan pga skador. Skönt för Wigan eftersom det var just sistnämnde Crespo som avgjorde i premiären på JJB med sitt mål på stopptid, 1-0 till Chelsea då.

Wigans kapten Arjen DeZeeuw kommer högst troligt missa sin första Premier League match den här säsongen pga den knäskada han ådrog sig i förlustmatchen mot Liverpool på Anfield förra helgen. Matt Jackson tar DeZeeuws plats i mittförsvaret och det blir den forne kaptenens första match från start den här säsongen i Premier League. Det är dock bara en av många förändringar i startelvan enligt Paul Jewell som ser ut att vilja röra om i grytan riktigt ordentligt. Vilka förändringar Jewell har tänkt sig är inte officiellt i skrivande stund, men kanske vi får se Josip Skoko och Ryan Taylor spela från start. Båda dessa har visat god form i både Carlings Cup samt i de reservlagsmatcher de spelat. Jag när även en viss förhoppning om att få se Andreas Johansson, om än inte från start, på bänken mot Chelsea. Man får förmoda att en hel del revanschlusta finns hos Johansson som säkert fortfarande grämer sig över hur nära han kunde blivit hjälte förra mötet lagen emellan.

En viktig fråga Wiganfansen ställer sig är också vem PJ funderar på att ställa mellan stolparna på lördag. Både John Filan och Mike Pollitt har darrat på manschetten och släppt in onödiga mål mot Arsenal respektive Liverpool. 3 misstag (DeZeeuws miss mot Spurs) har kostat Wigan 9 poäng på de tre senaste matcherna. Ordern är given: spela enkelt utan onödiga misstag. Jag tror att Henchoz och Jackson knappast lär förflytta sig särskilt långt över mittlinjen på lördag.

Nej det är inte mycket som talar för Wigan efter 3 raka förluster. WillHill ger oddsen 1.14/5.50/15.00 

Matchen kommer att visas direkt på Canal+ Sport med avspark 16:00 lördagen den 10:e december.


Nazzty 2005-12-09 23:33:00

Fler artiklar om Wigan