Lagbanner

Wigan till semifinal

Aldrig tidigare har Wigan tagit sig till semifinal i en Majorcup. Nu slår ketchupeffekten till med full effekt då självaste Bolton besegrades på JJB Stadium.

Wigans historia i Ligacupen har inte varit mycket att skryta med. Man lyckades ta sig till kvartsfinal för tre år sedan, men där blev Blackburn för svåra.

Dagens Wigan består till vissa delar av samma spelare som 2002, Leighton Baines, Gary Teale, John Filan och Matt Jackson fanns med den minnesvärda kvällen mot Blackburn.
Utan tvekan fortsätter PJ att oförtrutet förstärka truppen och gårdagens match mot ett starkt Bolton ger en tydlig fingervisning om framtiden.

Matchen.

Sam Allardyce ställde upp med en stark startelva mot Jewells mixade lag där Mahon, Johansson, Taylor och Francis fick börja matchen. Bullard vilade sig och Chimbonda samt Camara satt på bänken. Det mest positiva för oss Wiganfans var nog ändå att nu satt John Filan på bänken. Det måste betyda att nu har han återhämtat sig från sin skada.

Bolton började med ett bra tryck på Wigans försvar, men de kom inte till skott på allvar förrän efter en kvarts spel. Inom loppet av fem minuter fick Ben Haim, Nakata, Davies och Speed göra avslut, men Wigan och Pollitt såg till att hålla nollan. Därefter var det Wigan som började ta tag i taktpinnen. Bolton hade inte ett enda avslut från 17:e minuten till halvtid.

Resten av halvleken var en tät och tuff kamp, man kunde ana att laget med bäst kondition skulle ta sig segrande ur striden. Men plötsligt vaknade Alan Mahon och som gubben i lådan serverade han en smörpass till Adde som bara kunde slå in bollen till Jason Roberts. JR avslutade på bästa sätt och han gjorde 1-0 otagbart för Jääskeläinen.Det märks att Mahon och Adde har spelat en del i B-laget, de har ett hyggligt samspel tillsammans.

Strax därefter, i tredje stopptidsminuten, gör JR 2-0. Förarbetet gjorde Mahon strålande när han på egen hand knyckte bollen långt ner i banan och tog den upp i anfallet där JR enkelt kunde vända bort Jaidi och rulla in den i Boltons mål.

Andra halvlek började ungefär som den första. Bolton tryckte på, men man kom aldrig fram i några riktiga farligheter. Allardyce såg semifinalen flyga iväg och satte in Vaz Te och Diouf efter ungefär en timmas spel. Det satte fart på Boltons anfallsspel och Vaz Te var ytterst nära att näta i 66:e minuten då han slår mot närmsta stolpen på Dioufs hörna, men Pollitt var med på noterna.

Bolton gjorde ytterligare några fruktlösa försök att spräcka nollan, men Wigan kunde ganska avslappnat hålla undan. De sista tjugo minuterna blev mest en defilering mot seger för kanonlaget Wigan Latics som igår kväll förbättrade sitt klubbrekord i Ligacupen.

Lite fakta ( Wigan först ):

Skott 10-12
På 6-7
Hörnor 7-9
Bollinnehav 50-50
Publik 13401

:  )
 

Lez2005-12-21 17:48:00

Fler artiklar om Wigan