Lagbanner

Välkomna tillbaks, City ... hehehe

Det tog några år, men äntligen kan Wigan ge tillbaks för gammal ost.

Så välkomna till verkligheten alla läsare efter julaftonens högtidsstunder med dans kring granen, paketöppning, sillatallrikar och Kalle Ankas jul. Orkar ni ge er in i ännu en spännande omgång av Premier League med massor av godbitar att titta på.

På förhand kan matchen mellan Wigan och Manchester City vara en av de jämnaste av Annandagens drabbningar. Lagen ligger tätt intill varandra i ligan, de har vunnit och förlorat ungefär lika många matcher samt släppt in ungefär lika många mål hittills under säsongen. Mycket talar därför att det blir en snål match med små marginaler åt båda hållen.

Med tanke på tabellplaceringarna kan man tycka att matchen är oerhört viktig om man siktar på att spela i Europa nästa säsong. Eftersom det inte är Wigans primära mål kan man säga att livet är som att glida på en räkmacka om man är Wiganfantast. Vad gör det egentligen om vi förlorar med 5-0 och ändå hänger kvar i serien och tänk om Manchester City samtidigt missar Europa med ett mål. (Hornen växer). Det gör förresten ingenting om de kvalar in till Uefacupen. Då blir deras trupp mer sliten nästa höst när de skall spela i både ligan och i en Europacup. I höstas har Wigan plockat poäng mot trötta motståndare i både Middlesbrough och Bolton så om inget speciellt ligger och lurar har Wigan egentligen bara äran att spela om.

Gamla minnen dyker upp

Just det …. om ingenting ligger och lurar, ja. Vid det näst senaste mötet med Manchester City blev det rabalder. Lagen möttes i playoff till gamla division 1 och ställningen var lika med bara minuter kvar. Då plockar Citys Shaun Goater ner bollen med handen och han överlistar Wigans försvar och slår in segermålet. Wigan fick fortsätta kriga i tredjedivisionen ett tag till. Wigans fans vägrar acceptera att Goater hade en ”Guds hand” och man tar varje tillfälle att kombinera orden ”fusk” och ”osportslighet” med Manchester City i allmänhet och Shaun Goater i synnerhet.

Var det någon som trodde att det blir ett sömnpiller? Knappast, matchen kommer att bli tät och intensiv. Ingen spelare vill ge vika för motståndaren och det blir en riktig engelsk-engelsk match där det kommer att smälla ordentligt i närkamperna. Det är lite synd att det finns så många andra härliga matcher i ligan samtidigt för det är bara två kanaler som visar matchen direkt. Ni som kommer åt Diema + och Art Sport 4 kan skatta er överlyckliga.

William Hills odds är 2,30-3,20-2,62. Skybet ger 2,25-3,25-2,75.

Spelarna då?

Det är förmodligen inga överraskningar på den fronten, PJ sparade några spelare i Ligacupen sist, in med Camara, McCullogh, Bullard och Chimbonda.

Stuart Pearce har problem med Danny Mills, men har större valmöjligheter med Andy Cole och Richard Dunne tillbaka.

Matchen får sluta hur som helst, bara City slutar spela handboll.

:  )

Fotnot: Senast lagen möttes var i Ligacupens tredje omgång 2002/2003. Den matchen vann Wigan med 1-0. Men det är i ligans underbara värld som Wigan nu har möjlighet att ge tillbaks. 

Lez2005-12-25 20:17:00

Fler artiklar om Wigan