Lagbanner

Da capo på Upton Park, Jewell?

West Ham och Wigan möttes förra säsongen i läskligan. Båda matcherna slutade med bortaseger och det ser vi som en trevlig tradition.

Senast Wigan gästade Upton Park vann man med 3-1 efter övertygande spel. Hammers har visserligen förstärkt laget rejält sedan dess, men Wigan är inne i en vinnarperiod igen. Det kommer att bli en spännande match i morgon.

Det intressantaste namnet i det West Ham som ställs mot Wigan Latics är tveklöst målvakten Roy Carroll. När hans kontrakt gick ut med Manchester United var han på besök ”hemma” i Wigan för att diskutera en eventuell framtid. Eftersom han numera återfinns i London står det klart att projektet föll platt till marken. Carroll var en av nyckelfigurerna till Wigans starka säsonger i gamla division 2. Han prisades skyhögt av Wigans fans som var stolta över att ha en så välrenommerad och bra målvakt mellan stolparna.

Både WHU och Latics har lyckats över förväntan i högsta divisionen. WHU befinner sig på en hygglig niondeplats bara tre placeringar och fem poäng efter Wigan. Båda lagen ansågs av experterna att vara klara nedflyttningskandidater, men Alan Pardew och Paul Jewell är nog av den uppfattningen att Premier League består till största delen av lag som skulle få svårt att ta sig upp från Championship om de hamnade där. Det är lätt att vara s k expert och bli hemmablind. Att fotbollen är rund har båda lagen bevisat.

Matchen kommer att bli underhållande. Spelprogrammet är pressat för alla lag just nu och det kan innebära fler individuella misstag med följande chansrika matcher. Klubbar med breda trupper kommer att klara sig bra i dessa tider, och med detta vill jag varna Wigans fans för att ta ut en seger i förskott. Frågan är om PJ vågar satsa på ett mittfält innehållande de utvilade spelarna Skoko och Mahon. I backlinjen kan Henchoz komma tillbaka och längst fram står vi där med våra ynka tre anfallare. Om spelarna orkar ladda igen efter matchen på Annandagen går det förmodligen som det brukar mot West Ham och Wigan kan inkassera en ny trepoängare.

West Ham då, hur är det med dem? Det sägs att försvararna Danny Gabbidon och Tomas Repka samt mittfältaren Hayden Mullins är skadade och inte kan spela. Annars verkar de vara på gott humör och vill nog inget annat än att återigen sätta Little Wigan på plats. En spelare som börjar ta form är den store centertankern Marlon Harewood. Han har ansetts bland Hammers att vara PL:s slöaste spelare, men allteftersom han får speltid av Pardew blir han allt bättre och vassare. Arry får se upp med honom, helt klart. Han måste stoppas högt upp på banan.

Med en god och balanserad defensiv kommer Wigan att nå minst oavgjort i morgon. WHU känns inte skräckinjagande, men de är ett bra sammansvetsat gäng som är svåra att få ner i brygga.

William Hills odds är 2,05-3,20-3,10.

Väl mött.

:  )

Lez2005-12-27 20:34:00

Fler artiklar om Wigan