Lagbanner

Matchen mot Blackburn är Dave Whelans dilemma

Wigans ordförande och ägare är Blackburnsupporter. Hur kluven kommer han att vara när Rovers gästar JJB på nyårsaftonen?

Under sina aktiva fotbollsår spelade Dave Whelan högerback i Blackburn. Hans karriär kunde ha tagit slut när han bröt benet i FA-cupfinalen 1960. Han kom dock tillbaka efter sin skada, men spelet fungerade inte som förut och han avslutade karriären i Crewe 1966. Det är värt att nämnas att hans karriär omfattade faktiskt spel i alla fyra divisionerna.


Dave Whelan i unga år.

Inför matchen.

Blackburn kommer till JJB utan onsdagsmatch i benen då planen på Ewood var frusen. Det är självfallet en fördel för dem att ha spelare som har vilat längre än motståndarna, men samtidigt blir detta Wigans första riktiga kontroll på hur starka man egentligen är med korta viloperioder mellan matcherna. Ty även om det primära målet för säsongen är att hänga kvar i serien så ter ju sig onekligen säsongen och utvecklingen av ligaspelet annorlunda. Målsättningen ser ut att vara totalt fel och Latics kommer kanske att få cupspela i Europa nästa säsong. Det är det viktigt att nagelfara Wigans kondition imorgon. De har ju själva fått övertag mot trötta lag som haft en tung Europacupmatch i benen.

Wigan kommer till spel med huvudet högt och två raka segrar mot Charlton och West Ham. Båda matcherna har mest varit spel mot ett mål och det vore väl skam om inte PJ förmår pojkarna att fortsätta spela på det sättet. Det var ju med den typen av spel han lyfte laget från div 2 till Premier League. För tillfället rapporteras inga nya skador, jag vet inget om hur Emerson Thome tillfrisknar, men han bör väl vara på bättringsvägen nu.

Blackburn har ett bra flyt i sitt spel för tillfället, man har lämnat de nedersta regionerna och är på väg uppåt i serien. Bara en sådan sak att vinna på Old Trafford visar att det finns tåga i laget och att man kan minsann kämpa för poängen. Mark Hughes är nöjd med spelet för tillfället, och när en brittisk manager är nöjd – då går det sannerligen inte dåligt.

Förmodligen kommer matchen att spelas i högt tempo, Blackburn vill inte förlora på JJB och de har bra självförtroende samtidigt som Wigan är tillbaka på vinnarspåret. Jag blir överraskad om det blir mållöst. Blackburns försvar som var mycket bra förra säsongen börjar nu släppa in många bollar. Deras anfall är vasst även om vi Wiganfans minns hur Kuqi kom till korta mot oss förra säsongen när han spelade i Ipswich, men där finns även Craig Bellamy och Paul Dickov.

Som vanligt ställs frågan om hur PJ kommer att forma mittfältet. Det är ju främst där han har variationsmöjligheter med Bullard, Skoko, Mahon, Johansson och Francis.

Matchen har lågt attraktionsvärde hos TV-kanalerna. Återigen är Art Sport 4 räddaren i nöden, men om någon hittar en PPL-kanal så länka gärna i en av gästböckerna.

William Hills odds är 2,15-3,10-3,00.

Alla Roversfans är välkomna till JJB. Ni hotar med publikrekord och det skulle väl kännas fantastiskt roligt för Dave Whelan om ni fixar det, eller hur?

:  )

Lez2005-12-30 20:00:00

Fler artiklar om Wigan