Lagbanner

Inför Wigan-Chelsea

Aldrig någonsin har intresset för en fotbollsmatch varit så stort i Wigan som den efterlängtade premiären mot regerande engelska mästarna Chelsea.

 I Wigan talas det om lapp på luckan inför ligapremiären mot Chelsea. Detta har aldrig hänt tidigare - i fotboll. Publikrekord på JJB Stadium hålls fortfarande Wigan Warriors och det är egentligen en nesa för alla fotbollsvänner både i och utanför Wigan.

Att intresset har stegrats ordentligt under sommaren är inte underligt då klubben gör entré i Premier League. Motståndet består av bästa möjliga och bara tanken att Chelsea skall resa till Wigan för att spela mot lilleputtlaget därupp i nordväst får nackhåren att resa sig. Denna känsla gäller även för åtskilliga inhemska fotbollsfans som går man ur huse för att skaffa sig en biljett till premiären. Det är ungefär som om Malmö FF eller Djurgården skall spela cupsemifinal mot Målilla IK. Målilla IP ( finns det något sådant, det är taget rätt ur luften ) skulle bli sprängfylld. Publikrekordet är alltså i fara.

I dagsläget säger rapporterna att Chelsea har 5400 platser till förfogande på JJB och att man sålt över 4000 biljetter. Förhoppningsvis blir det ytterligare några som vill se en rejäl bortaseger.

Något annat än en rätt säker bortaseger är väl en utopi, Chelsea behöver inte presenteras, alla vet att hela laget består av världsstjärnor och att de är storfavoriter till att vinna Ligan även denna säsong.

Wigan då ? Finns det något att rapportera därifrån ?

Just nu är det hetaste diskussionsämnet i vilket tröja Nathan Ellington spelar sin första Premier Leaguematch. Han är hårt uppvaktad av West Bromwich som gärna signar honom innan helgen. Han har passerat den medicinska testen och diskuterar för närvarande kontrakt. Hans kontrakt i Wigan går ut nästa sommar, men Paul Jewell är intresserad att få Nathans underskrift för ytterligare en period.

Hela den här historien kan få en negativ inverkan på lagets uppladdning, jag har svårt att tro att man inte påverkas hur proffsig man än är. Läget kunde alltså vara bättre. För att lägga lite lök på laxen verkar det som om John Filan inte kommer att vakta målet på söndag, det var nog lite tur att Michael Pollitt valde att lämna Rotherham i somras för att spela i Wigan. För övrigt rapporteras lite småskavanker här och där, Lee McCulloch är tveksam till spel vilket är mycket bekymmersamt.

Med en alldeles vanlig utveckling av matchen bör den sluta ungefär 0-4. Wiganredaktionen tippar alltså en klar bortaseger och jag tror att Socrates och hans vänner instämmer ganska väl.

Lez2005-02-18 22:12:00

Fler artiklar om Wigan