Lagbanner

Inför Charlton-Wigan

Oldham må ursäkta, men nu är kopiorna större. Dags för Latics vs Latics.

Många tittare upptäckte lilla Wigan Latics förra söndagen och håller säkert med om att det är dags att ersätta "lilla" med "uppkäftiga". Paul Jewell lät sina mannar spela exakt den typ av fotboll han predikar och då ser det ut som det gjorde i söndags. Den typen av spel har gett Wigan starkt självförtroende, man har ofta pressat ner motståndarna på egen planhalva under långa stunder. Ett gott självförtroende efter många år på övre halvan i serien kan vara en avgörande faktor inför matchen mot Charlton i morgon.

Wigan har aldrig spelat mot Charlton tidigare, spelarna har dålig koll på varandra och det finns absolut ingenting att gå på inför denna "Inför match-rapport". Jag tror därför att matchen blir chansartad och många individuella missar kommer att göras. Jag rekommenderar helgardering av denna match.

Charlton kommer till spel utan Ambrose, Sorondo och kanske Spector. Hur detta påverkar Charltons defensiv vill jag inte uttala mig om, men vissa större ytor bör skönjas. Detta passar Wigans offensivglade spelare Adde som handen i handsken, men hur är det egentligen fatt med Wigans offensiv ?

Inför säsongen hade Paul Jewell att välja mellan David Graham, Nathan Ellington, Magno Silvo Vieira, Jason Roberts och Lee McCullogh som anfallare. Under sommaren köpte han också in Henri Camara från Wolverhampton. En efter en har de försvunnit eller blivit skadade och tills i morgon vet vi att kvar finns bara Jason Roberts. Den insatte läsaren vet att nödlösningen på topp kan vara Alan Mahon eller Andreas Johansson. Om Mahon går upp på topp har vi dåligt med ersättare på vänsterflanken; tänkbara ersättare är David Wright och Steve McMillan. Den lösningen känns inte optimal så jag antar att Paul Jewell satsar på Adde tillsammans med Roberts. Mittfältet med Francis och Bullard känns stabilt, men ingen av dem får gå sönder då Graham Kavanagh inte är matchklar ännu.

Backlinjen lär vara orörd sedan förra veckan, Mattie Jackson lär få nöta bänken ett tag och unge Ryan Taylor petar knappast kelgrisen Pascal Chimbonda.

Det är även oklart vem som skall passa målet. John Filan skall testas in i det sista, och om det faller väl ut kan vi kanske få se honom göra sin 50:e match i Premier League. Mike Pollitt är en mycket kompetent ersättare så egentligen spelar målvaktsfrågan inte någon större roll.

Matchen kommer att svaja fram och tillbaka. Charlton har fått en kanonstart på säsongen och vill visa upp sin bästa sida inför hemmapubliken. Darren Bent nätade på Wigan förra säsongen, men nu möter han ett helt annat backpar. Bent får ingen utdelning imorgon, jag anser att han är överreklamerad. Däremot kan han skapa utrymme för ett bra anfallsspel och jag tror att de lyckas överlista Wiganförsvaret vid något tillfälle.

Wigans anfall är inte som vi önskar, men om Francis håller koll på motståndet och går in för den här matchen så har han en uppsjö med spelare framför sig, Mahon, Johansson, Roberts, Bullard eller Chimbonda som kan peta in en boll framåt. Teale är inte känd som en målskytt direkt, men om han trivs på sin högerkant så kommer åtskilliga bollar att landa i Charltons straffområde.

Det blir en chansrik match i högt tempo som publiken kommer att tycka om, men inte att det slutar så målsnålt som 1-1.

Matchen visas i efterhand på Canal+ Sport kl 2200.

Lez2005-08-19 20:49:00

Fler artiklar om Wigan