Varningar: Kilman, Neves, Moutinho (Wolves). Partey, Xhaka (Arsenal).
Utvisningar: Luiz 45+3 min, Leno 72 min (Arsenal).
Domare: Craig Pawson

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – João Moutinho, Ruben Neves (Leander Dendoncker 74) – Adama Traoré, Daniel Podence (Vitor Vitinha Ferreira 62), Pedro Neto – Willian José (Fabio Silva 91), Ej använda avbytare: John Ruddy, Lewis Richards, Ki-Jana Hoever, Owen Otasowie, Morgan Gibbs-White.
ARSENAL(4-2-3-1): Leno (utv 72), Bellerin, Luiz (utv 45+3), Holding, Cedric, Xhaka, Partey (Runarsson 75), Pepe (Aubameyang 61), Smith, Rowe, Saka, Lacazette (Gabriel 46). Ej använda avbytare: Chambers, Elneny, Ceballos, Odegaard, Willian, Martinelli.

Ett mycket formstarkt Arsenal mot ett mycket formsvagt Wolves. På pappret en väldigt tuff match mot övermäktigt motstånd, men Wolves head coach Nuno Santo var inte rädd utan satsade med fyra anfallare från start i en 4-2-3-1-uppställning. Det såg ut som självmord. Dessutom har fyrbackslinje inte fungerat tidigare och skulle verkligen Neves och Moutinho hinna med på mitten? Vi befarade det värsta.

FÖRSTA HALVLEK
Arsenal började i ett ursinnigt tempo. Saka sprang direkt förbi Kilman och var helt fri mot mål. Hans skott smällde i stolpen och vi borde ha varit i underläge efter bara några sekunder, men kunde andas ut.

Lite senare sköt Saka igen och Patricio i Wolvesmålet fick göra en fin räddning då han styrde bollen i ribban. Vårt försvar hängde inte med alls, det var ren hönsgård. När Saka i åttonde minuten fick ett nytt skottläge satt bollen stenhårt i nät och vi trodde att Arsenal hade tagit en välförtjänt ledning, men VAR klev in och hade upptäckt en offside på Lacazette. Målet dömdes bort!

Så istället för 0-3 var det fortfarande 0-0, otroligt men sant. Wolves hade kommit undan med hjärtat i halsgropen. Hela tiden anföll Arsenal på vår vänsterkant och Kilman drog på sig en varning mot Saka. Lite senare fick Moutinho en varning efter en fällning av Lacazette.

Man kan lugnt säga att det inte såg bra ut. Vi var helt utklassade. Arsenals ledningsmål kom också, det var oundvikligt. PÉPÉ gjorde bort Semedo, tunnlade Neves och stänkte in 0-1 bakom Patricio. Då hade det gått en halvtimme av matchen, och vi hade knappt rört bollen.

De hemska halvleken närmade sitt slut när José rusade mot mål i vårt allra första anfall. Han fick passningen perfekt av Podence och var plötsligt fri mot målvakten. Försvararen Luiz kom åt Josés häl med sitt knä och José stöp precis när han skulle skjuta bollen i nät. Domaren tog upp det röda kortet för Luiz och dömde straff.

Härlig karma för Luiz som ju var den som huvudskadade vår anfallare Jiménez i vårt senaste möte. Nu fick han straffet retroaktivt, så att säga. Så det var med stor njutning vi såg den impopuläre mittbacken traska av planen, och Arsenal var nu bara tio man.

Straffen slog NEVES högt i mål och det var 1-1. Domaren blåste för paus direkt efter, och det kändes fullständigt otroligt att det var oavgjort. Vi hade varit utspelade i 44 minuter.

ANDRA HALVLEK
Arsenal bytte in en försvarare istället för anfallaren Lacazette och backade hem djupt. Tala om scenförändring av matchen när det plötsligt var Wolves som hade hand om initiativet. Med en man mer på planen fick vi mer tid på oss och vi kunde passa runt på ett helt annat sätt än under den första halvleken.

Vi hade mycket bollinnehav och efter att MOUTINHO snappat upp den mitt på Arsenals planhalva avancerade han framåt och pricksköt in 2-1 via stolpen. Ett mycket vackert långskott och nu var vi i ledning.

Neto satte därefter full fart och var nära att komma igenom efter en långlöpning, men han orkade inte i det sista momentet. José sköt sedan ett långskott som träffade handflatorna på Leno i Arsenal-målet, nu var det bara Wolves.

Det skulle bli ännu bättre när Semedo lyfte fram bollen till Traoré på högerkanten. Målvakten Leno sprang ut och fick hjärnsläpp när han slog bort bollen med armen långt utanför sitt straffområde. Rött kort till keepern och Arsenal var nu nio man!

Wolves var kalla och spelade metodiskt resten av matchen. Vi var nära ett tredje mål när Vitinha sköt strax utanför i fritt läge, men i övrigt så var vi mest noga att hålla tätt bakåt.

Boly stoppade ett farligt skott när Arsenal stack upp en enstaka gång, och på övertid fick Arsenal en frispark men bollen rensades undan av Kilman och matchen var vunnen.

Sammanfattningsvis så var detta en mycket märklig match där vi var totalt utspelade i den första halvleken, men där en straff och två utvisningar gav oss segern. Tre viktiga poäng och vi kommer upp på säkrare mark i tabellen.

Dagens kommentar från läktaren: "Three points, no matter what. Thanks David Luiz - you owed us and that's karma. A bit worrying we can't score against 9 men though. Defensively still frail papering over the cracks. But when did we last do the double over Arsenal? MASSIVE points for us, no doubt about it.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "Everything changes with the penalty, the dynamic of the game changes there. I think the referee doesn't have any other option in both situations [the penalty and the red card for Luiz]. It's a very welcome win. It means a lot, we have been in a tough moment. We have done many beautiful things in past seasons and we want to emulate them again. The standards are very high and we have to chase them. We cannot allow ourselves to ever put our heads down. I will not allow our players to stop believing in themselves."